Cüneyt Özdemir'den İnternet medyası çıkışı!

Wikileaks bu tartışmayı da tetikledi. İnternet medyasının geleceği geldi mi? Cüneyt Özdemir, İnternet sitelerini küçümseyenleri topa tuttu...

GAZETECİLER.COM
Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, Wikileaks'ın mega sızıntısıyla gündeme gelen İnternet medyası tartışmalarına dahil oldu. Gazetelerin, İnternet medyasının çıktan gerisinde kaldığını yazan Özdemir, İnternet sitelerine dönük küçümseyici bakış açısını topa tutmuş.

İnternet medyasının gelişim sürecinin hangi zorluklardan geçtiğini hatırlatan Özdemir, 5 sonrası için hayal bile edemeyeceğimiz bir sıçrama yaşanabileceğini de vurgulamış:

"Tek bir internet sitesi yakasından tutmuş dünyayı silkeliyor. Düne kadar yaptığımız “İnternet, gazetenin yerini alır mı?” tartışmalarını çöpe atabiliriz. Çağımızın yeni efendisi, dünyanın en değerli şeyi ‘bilgi.’ Bilgi devrimi yaşanıyor, gerisi teferruat. Durumun farkına varamayanlar hâlâ “Elinde klavye olan adamdan korkacak değiliz” minvalinde açıklamalar yapadursunlar, aslında hepimiz biliyoruz ki korkudan dizleri titriyor. Bugün açıklanan sadece ABD diplomasisinin karanlık koridorları, yarın bankaların yazışmaları açıklanacak. Sonrası meçhul... Düne kadar internet medyası, gazeteciler için bir kaybedenler kulübüydü. İşsiz gazeteciler, yazacak hiçbir yer bulamadıklarında, internet sitelerine sığınıyorlardı. Bu internet sitelerinin bir geliri olmadığı için, genelde adam çalıştıramıyor, ofis tutamıyorlardı. İşsiz gazeteciler evde, daha çok büyük sitelerden gördükleri haberleri ‘çalarak’, kibarca söylersek copy paste tekniği ile hayatlarını idame ettiriyorlardı.

Hadi Özışık geçen gün, ekranda interneti aşağılayan iki meslektaşımızla ilgili sitem dolu bir yazı yazdı. İki gazeteci özellikle WikiLeaks depreminde internetin değil, gazetelerin işin ağır yükünü aldığını savunuyorlarmış."

Yazının tamamını okumak için