Cüneyt Özdemir'den Abdullah Gül'e internet çağrısı!

İnternete getirilmesi düşünülen sansür yasasını gündemde tutan isimlerden Cüneyt Özdemir'den Abdullah Gül'e çağrı: Bir kez olsun dik durun!

GAZETECİLER.COM
Gündemdeki internet düzenlemesine dönük sansür eleştirileri yoğunluk kazanırken konuyu gündemde tutuan isimlerden Radikal gazetesi yazarı Cüneyt Özdemir Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yardım çağrısı yaptı.

Gül'ün Cumhurbaşkanlığı kariyeri için "hükümet ne gönderdiyse 'he dediniz, sessiz kaldınız, imzayı bastınız." diyen Özdemir internete sansür getirecek olan yasal düzenleme için "o koltuğu bırakmadan önce bunca yıl sonra bari bir kez dik durun, internet yasaklarına karşı durun. En azından bunu yapın." çağrısında bulundu. "Yazdıklarıma kendim bile inanmıyorum" diyerek Gül'den pek de umutlu olmadığını itiraf eden Radikal yazarı "özgürlüklerimize sahip çıkmak için bizim bizden başka dostumuz yok" diyerek noktayı koyu.

İşte Özdemir'in yazısıdnakii ilgili bölüm:

CUMHURBAŞKANI'NIN TEST EDİLMİŞ İŞLEVSİZLİĞİ...

Cumhurbaşkanı'nın işlevsizliği o kadar çok test edildi ki artık herhangi bir siyasi krizde beyhude bir "Cumhurbaşkanı krize el koysun" çağrısı yapıldığında bana bir gülme geliyor. Nasıl gelmesin dönüp bakın el konulan tek bir kriz hükümetin aleyhine sonuçlanmış mı?

Bütün bunları yazmamın nedeni Cumuhurbaşkanı'nın seçimler öncesinde son bir teste daha tabi tutulacak olması.

Hükümet bildiğiniz gibi internete ağır bir sansür yasası getiriyor.

ABDULLAH GÜL'E BİR ÇİFT SÖZÜM VAR...

Bu öyle bir yasa ki Türkiye'de internet özgürlüğü denilen ne varsa rafa kaldırıyor. Hükümetin çok şikâyet ettiği atanmışları, yargının ve seçilmişlerin üzerine taşıyor. Böyle bir sansürü yıllarca Brüksel'de yaşayan Ahmet Sever de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de pekâlâ bilir ki Avrupa Birliği ne üye hiçbir ülkede göremezsiniz.
O yüzden Cumhurbaşkanı'na bir çift sözüm var:

BİR KEZ OLSUN DİK DURUN

"Sayın Abdullah Gül tamam bugüne kadar hükümet ne gönderdiyse 'he dediniz, sessiz kaldınız, imzayı bastınız.
Türkiye deki hayatı kriz anlarında Gezi Parkı dahil yumuşak güç gibi görünüp bir iki toplantı ve demeç ile durumu geçiştirdiniz. Bugün dünya sizin interneti en iyi kullanan siyasi liderlerden biri olarak gösteriyor. Hepsini geçtim, sadece Twitter'daki 4.330.000 takipçiniz hatırına önünüze gelecek internet yasasını imzalamayın. O koltuğu bırakmadan önce bunca yıl sonra bari bir kez dik durun, internet yasaklarına karşı durun. En azından bunu yapın."

YAZDIKLARIMA BEN BİLE İNANMIYORUM

Yukarıdaki satırları yazdım yazmasına ama inanın yazdıklarıma ben bile inanmıyorum.

Artık şunu çok iyi biliyorum ki özgürlüklerimize sahip çıkmak için bizim bizden başka dostumuz yok.
Öyleyse yıkıl Roma!

CÜNEYT ÖZDEMİR TÜM YAZILARI


İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru