Cüneyt Özdemir medyadaki kadınları kızdıracak!

Yıllar içinde bulunduğum medya sektöründe kadın yöneticilerin kadın çalışanlara nasıl davrandığını gözden geçirdim. Birkaç istisnayı saymazsak tek kelime ile gaddardılar.

GAZETECİLER.COM - CNN Türk'teki 5N1K programı ile kendine hatırı sayılır bir izleyici kazanan Cüneyt Özdemir, Radikal gazetesindeki köşesinden okurlarına kimi zaman eğlenceli, kimi zaman da düşündürücü şeyler anlatıyor.

Bugünkü yazısı kadın meslektaşları ile ilgili. Medya sektöründeki kadınların neden yükselemediğini, üst düzey yönetici yapılmadıklarını sayılar ve kişisel deneyimler ile yorumlayan Özdemir, üst düzey yönetici konumundaki kadın meslektaşlarını biraz kızdıracak gibi.

"Sadece bizim sektörümüzde değil bütün işkollarında kadınların üst düzey yönetici pozisyonlara yükselmeleri kolay değil." yazan Özdemir ardından şu tespitleri yaptı: 

"Geçen gün kadın bir meslektaşım ile oturup iş ilişkileri üzerine konuştuk. Çalıştığı yerde yöneticisi de kadındı. Gelin görün ki kadın yönetici kadın çalışanına aman vermiyordu. Kadın kadına dayanışma, pozitif ayrımcılık gibi akla gelen politik doğruculuk adına olması gereken ne varsa olmadığı gibi hayatı ona zindan etmek için elinden geleni ardına koymuyordu. Kadın meslektaşım istifa edecek noktaya gelmişti.

Şöyle bir geçmişe doğru gittim. Yıllar içinde bulunduğum medya sektöründe kadın yöneticilerin kadın çalışanlara nasıl davrandığını gözden geçirdim. Birkaç istisnayı saymazsak tek kelime ile gaddardılar. Bu tür örnekleri gördüğümde bir erkek olarak her zaman şaşırmışımdır.

Zira içinde bulunduğumuz dünyada sadece bizim sektörümüzde değil bütün işkollarında kadınların üst düzey yönetici pozisyonlara yükselmeleri kolay değil.

Cüneyt Özdemir'in "Cam tavan sendromu"nu yorumladığı yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.