Cumhuriyet yazarından PKK ve Nurcu ittifakı iddiası!

Balçiçek Pamir Cumhuriyet yazarı gazeteci Mehmet Faraç'ı konuk etti. Faraç'a göre PKK, muhafakar ve dini yapılarla ittifak kuran bir strateji uygulamaya koydu.

GAZETECİLER.COM

Habertürk ekranlarında yayınlanan Balçiçek Pamir'le Söz Sende bu akşam Cumhuriyet yazarı gazeteci Mehmet Faraç'ı konuk etti. Özellikle Kürt sorunu üzerine birikimi ve çalışmalarıyla bilinen Faraç, Balçiçek Pamir'in sorularını yanıtladı.

Mehmet Faraç, Kürt Sorunu ve PKK üzerine hayli çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Açılımın geldiği nokta ve PKK'nın yeni yol haritasını analiz eden Faraç ilginç iddialarda da bulundu. Faraç'a göre PKK, muhafakar ve dini yapılarla ittifak kuran bir strateji uygulamaya koydu.

PKK BÖLGEDEKİ SORUNU BATIYA DA SÜREREK ÜLKENİN GÜNDEMİNE SOKTU

Mehmet Faraç: Ben Kürt çocuklarla oynadım, onlarla büyüdüm. Ama 25 yaşına kadar Kürt sorunu diye bir gündemim olmadı.

Kürtçe kaset dinlemek uyuşturucu işi yapmaktan daha gizli bir çaba gerektiriyordu. Büyük korku vardı. Bugün TRT'de bile Kürtçe yayın var. Hızlı bir dönüşüm yaşanıyor. Ama çok acı çekildi. Büyük bir sorundu ve PKK bu acıyı batıya sürerek ülkenin gündemine soktu.

[photos]

HATİP DİCLE HABUR AÇIKLAMASINDA DOĞRU SÖYLÜYOR!

Mehmet Faraç: Ben Hatip Dicle'nin doğru söylediğini düşünüyorum. Habur'daki olay başka türlü gerçekleşemezdi. Böyle bir konsept yoktu çünkü. Taş atan çocuklar bile cezaevine atılıyor.

Balçiçek Pamir: Peki bölgedeki durum ne şimdi?

Mehmet Faraç: PKK insanlara Kürtlük bilincini aşıladı. Nasıl yaptı, şiddet kullandı ama bunu yaptı. PKK toplumu orada siyasallaştırmayı başarmıştır. Bunu açık açık söylemek gerekiyor.

HİZBULLAH'TAN FARAÇ'A HEM TEHTİD HEM TEBRİK!

Balçiçek Pamir: Hiç tehtid alıyor musunuz?

Terör örgütleri tehtid etmez, öldürür. Bana Hizbullah'ın bir mektubu geldi. 'Sen bizim düşmanımızsın ama bize haksızlık etmedin' diye yazmışlardı.

Balçiçek Pamir: Aaa. Çok ilginç.

Mehmet Faraç: Ama ben olayı aktarmakla sorumluyum, somut gerçeklere yaslanmaya çalışırım. Kürt hareketinden ise yazılarım konuyu gündeme getirdiği için bir müdahale olmadı.

Balçiçek Pamir: İşlerine geliyordu yani...

Mehmet Faraç: Belki de bilemem ki...

Balçiçek Pamir: Mehmet Metiner 'Diyarbakır'a giremiyorum ben' diyordu mesela.

Mehmet Faraç: Ama onlar biraz da siyasetçi. Altan Tan da öyle. Bu arkadaşlar siyasi parti içinde yöneticilik de yaptılar haliyle buna dayalı bir algı oluşuyor.

PKK GÜLEN CEMAATİNE KARŞI NURCULARLA İTTİFAK YAPIYOR!

Balçiçek Pamir: PKK dine ilgi duymaya başladı diye yazmışsınız. Biraz anlatır mısınız?

Mehmet Faraç: Bu aslında Öcalan'ın geçmişinde, yani çocukluğunda, gençliğinde yaşadığı muhafazkar bilinçle ilgilidir. DTP'nin mitinglerinde artık elinde Kuran'la gezen imamlar var, belediylerin verdiği destek var. PKK o bölgede hakkındaki 'komünist' propagandasının çıkardığı sorunları bu şekilde aşmak istiyor. Türk Hizbullah'ının çöküşüyle bölgeye bazı cemaatler sızdı. An başta da Fethullaçılar. PKK'nin tabanı olan gençleri bazı imkanlarla kendine çekmeye başladı cemaat. Son 5 yılda ise buna karşın PKK yeni bir strateji devreye soktu. Son üç yılda da yoğunlaştı. PKK özellikle Nurcularla ittifak kurarak cemaati barajlamaya çalıştı.

Balçiçek Pamir: Çok ilginç.

Mehmet Faraç: 'Yallah bismillah, Abdullah' Murat Karayılan'nın memleketinde atılan slogan. Bu slogan PKK'nın yeni yol haritası olabilir. Gelecekte şaşırmayın.

PKK'NIN BAŞINDA GERÇEKTE KİM VAR?

Balçiçek Pamir: Peki PKK'nın başında kim var gerçekten.

Mehmet Faraç: Çok basit. Bugün PKK'nın tüm kurumlarına tümüyle hakim olan kişi Öcalan'dır. Bekaa'daki gücü neyse bugün de aynıdır. Öcalan'ın İmralı'dan yaptığı son açıklamada 'açılım fiyosko haline gelmiştir' dedi. PKK'nın dağdaki yapısına da, KCK'ya da bu bir talimat olarak algılanacaktır. Açılımdan bir sonuş alınmazsa PKK Mayıs ayından itibaren 1991-1995 yıllarındaki gibi bir saldırı ve savaş durumuna geçebilir.