Cumhuriyet yazarından bomba tanımlama

Gündeme balyoz gibi inen general gözaltıları medyada da şiddetli bir tartışma başlattı. Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen sert açıklamaları ile dikkat çekti.

GAZETECİLER.COM
Gündeme balyoz gibi inen general gözaltıları medyada da şiddetli bir tartışma başlattı. NTV ekranlarında yayınlanan 'Akşam Haberleri' programında gazeteciler ve uzmanlar konuya dair görüşlerini açıkladılar. Banu Güven'in sunduğu programda özellikle Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen sert açıklamaları ile dikkat çekti.

CUMHURİYET YAZARI ZEHİR ZEMBEREK KONUŞTU!
TSK'yla savaş PKK'yla barış zihniyetidir bu!

Ali Sirmen: Cumhuriyet yazarı: Bu olay yakışıksız bir durumdur ve bir hesaplaşmanın sonucudur. Yargılanmasınlar diye söylenmiyor ama biraz daha dikkatli davranmak gerekir. TSK fena halde rencide edilmiştir. Adeta birileri TSK'yla savaş PKK'yla barış zihniyetiyle hareket edilmektedir. Mevcut iktidar tarafından tırmanlıdırılan bir gerginlik var.

İşte Ali Sirmen'in açıklamaları:




Okay Gönensin: Vatan yazarı: Bu Türkiye'de başbakan asıldı, 12 Eylül sayısız insan asıldı, şimdi nasıl alırsın adamı diyorlar. Bunlar ayrıntı önemli olan bu tür yapılanmların ne aşmada olduğunun ortaya çıkarılması ve ortadan kaldırılmasıdır.

Ali Bulaç: Zaman yazarı: Türkiye bir krizin içinden geçiyor. Bu krizin dört cephesi var. Bunlardan biri hükümet, bugüne kadar büyük bir hata yapmadı. İkincisi TSK, o da krizi çok iyi yönetiyor. Üçüncüsü muhalefet, chp pek sorumlu davranmıyor. Mhp daha sorumlu davranıyor. Bu zor bir süreç... İyi götürülüyor.

Hasan Cemal: Türkiye'de bugüne kadar yaşanmayanlar yaşandığı için rahatszlık duyulması anlaşılır birşey T.C. tarihinde bir ilk oluyor.Bir anda 17 asker gözaltına alınıyor. Bu olağanüstü bir durum. Öte yandan bunlar bir darbe iddiası ile gözaltına alınıyor. Bunun TSK içinde rahatsızlık yaratması normal. Ama ne yapılacak. Bugüne kadar bu ülkede darbeler ve muhtıralarla ilgili olarak kimseye hesap sorulmadı. Kimse yargı önüne çıkarılmadı.

En son 27 Nisan muhtırası tam bir müdaheleydi. Zamanın genelkurmay başkanı dedi ki ben bnuu bizzat kalemealdım dedi. Sonuç ne oldu kimse ona bunun hesabını sormadı. Şimdi yargı bir ilki gerçekleştiriyor ve bukadar emekli general ve amirali gözaltına alıyor. Sonucu beklemek ve serinkanlılığı korumak gerekiyor.
Kimsenin sabrı taşmasın. Herkes soğukkanlı olmalı ve sukunetle çözmek gerekiyor.

CENGİZ ÇANDAR: Referans yazarı: Tüm orgeneral ve oramilari genelkurmayda toplanıyorsa dün gelişen çok önemli olaydan sonra bu ülkede binbir spekülasyonu körükleyecek şekilde algılanacaktı. Komuta kademesinin hiç bir şey olmamış gibi davranması beklenmez. En azından kendi iç bünyesine yönelik bir açıklama.İkincisi de hertürlü spekülasyona açık olan Türkiye kamuoyuna yönelik bir açıklama.

Muharrem Sarıkaya: Habertürk ankara temsilcisi:78'den buyana 14 generalin toplandığı bir toplantıya rastlamadım. YAŞ toplantılarını bir kenera bırakırsak böyle bir toplantının gerçekleştiğini söylemek çok zor.

Ciddi bir devlet krizinin yaşandığını söylemek gerekir.

NİHAT ALİ ÖZCAN: (stratejist) : TSK'nın refleksi ne olabilir? Bu mesele salt bir hukuki bir mesele değil. Şimdi burda sorunu ciddi gördüğünü söyleyen TSK , bunun bir ciddiyetini görmek siyaset kurumunun görevi. Siyaset kurumu bu söylenenin herhalde "ciddi" olduğunu görüp ona göre gerekeni yapmalı.Ha yapmazsa ne olur bunu görürüz.