Cumhuriyet yazarı 'haram olsun' dedi

Mecliste vekillerin maaş zammı yapması Cumhuriyet'in ekonomist yazarı Mustafa Sönmez'i çileden çıkarttı. İşte o yazıdan bir bölüm...

GAZETECİLER.COM - Milletvekillerinin kendileri için çıkarttıkları KIYAK emeklilik zammına en sert tepki Cumhuriyet'in ekonomistinden geldi.
Mustafa Sönmez, tutuklu gazetecileri hatırlatıp, "o zam haram olsun" dedi.

NE YAPTILAR DA HAK ETTİLER

İşte o yazıdan satırbaşları:

"... bunu da kabullenebilirdik. Vekil maaşları, vekil emekli maaşları diyelim yılda 150 milyon TL'yi bulsun, 2012'de TBMM için ayrılan ödenek 651 milyon TL. Bütün bunlar 344,5 milyar TL'lik genel bütçede binde 2 yer tutar. Milli irade deyip sineye çekebilirdik. Helal hoş olsun, diyebilirdik. Ama ben kişisel olarak diyemiyorum.

Ne yaptılar da vergilerimizden oluşan bu maaşları hak ettiler, diye sormadan edemiyorum. Bu sayın vekiller, CHP'lisi, BDP'lisi, AKP'lisi, MHP'lisi, Meclis'te kendi zamlarının kulisini yapıp önerge hazırladıkları gün, KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında çoğu gazeteci olmak üzere 41 kişi gözaltına alındı, sorgulandı ve 35'i tutuklandı.

Böylece 18'si imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü olmak üzere tutuklu gazeteci sayısı 96'yı buldu. Bu vekiller kendi zamlarının derdine düşmüşken içeride, 8 milletvekili aylardır, bazıları yıllardır tutuklu.

CÜZDANLARI VİCDANLARININ ÖNÜNDE

(...) O meclisi AKP'ye dar edebilirlerdi. Tutukluluk zulmü sona erene kadar ölüm orucuna mı yatarlardı, kendilerini kürsüye mi zincirlerlerdi bilemem, ama, sonuçta bugün 8 milletvekili yeni yıla içeride girecek, sonuçta Ragıp, Deniz Zarakolu, Büşra Hoca, Ahmet Şık, Nedim Şener ve daha niceleri yeni yıla demir parmaklıklar arkasında girecek. Sonuçta 96 gazeteci, tutuklu olarak 2011'i geride bırakacak. Bütün bunlarda, bu cüzdanlarını vicdanlarının önüne çekenlerin, bu kifayetsizlerin vebali, sorumluluğu yok mu?

(...)

Bunca aydır demokrasi adına, özgürlük adına geride bıraktıkları onurlu bir mücadele, kazanılmış tek bir mevzi yok !.. Helal olsun demek isterdim, ama diyemiyorum; Haram olsun, haram...