CNN Türk bu reytingle nasıl bu kadar reklam alıyor?

Ali Atıf Bir, reytingleri düşük olan CNN Türk'ün nasıl olup da en çok reklam alan kanal olduğunu soruyor.

CNN Türk'ün tüm kişilerde prime time'da 0.3 izlenme payıyla Kanaltürk (1), NTV (0.8) ve TV8 (0,7)'in çok daha gerisinde olduğunu yazan Ali Atıf Bir, bu durumda CNN Türk'ün nasıl olup da en çok reklam alan kanal olduğunu soruyor.
  
AB değil tüm gün prime time
 
Dün "Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı verilere göre, 15-21 Mart haftasında CNN Türk yayınladığı 6808 adet/137 bin 975 saniyelik reklamla en çok reklam alan kanal olmuş" demiştim.

"Ancak CNN Türk 0.4 izlenme payıyla, mart ayında tüm kişilerde Habertürk (1.2), NTV (1), Kanaltürk (0.9), TV8 (0,7)'in çok gerisinde" diye belirtmiş, peşinden de "AB grubunda ise CNN/Türk 0.3 izlenme payıyla Kanaltürk (1), NTV (0.8), TV8 (0,7)'in çok daha gerisinde..." diye eklemiştim.

İlginç bir şekilde tüm gün "prime time" diyeceğim yerde "AB Grubu" yazmışım. Oysa "Tüm kişilerde prime time'da CNN/Türk 0.3 izlenme payıyla Kanaltürk (1), NTV (0.8), TV8 (0,7)'in çok daha gerisinde..." yazacaktım.

Zaten bu verilere yabancı olmayanlar şu anda ölçülen ama raporlanmayan kanalların SES kırılım sonuçlarına ulaşılamayacağını bilirler.

Ancak yanlışı düzeltmek önemli çünkü sözünü ettiğim kanalların, örneğin Kanaltürk'ün AB Grubu izlenme payının 1'in çok üstünde olduğunu tahmin etmek zor değil.

İnanmayan her hafta Kanaltürk'te yayınlanan filmlerin ne kadar yeni ve iyi filmler olduğuna bir baksın.

Sorularım ise hâlâ baki:

1) MTM'nin verileri mi yanlış?

2) CNN Türk reklam yerlerini sudan ucuza mı veriyor?

3) Reklam veren medya planlaması reyting okumuyor mu?

4) Marka gücü, kanal etkisi her türlü ölçümün üzerinde bir değere mi sahip?

Ali Atıf Bir/BUGÜN