'CHP'li medya gerçekten CHP'li mi?'

CHP'ye yakın kalemlerin yazılarını masaya yatıran Fehmi Koru "hiç memnun değil CHP'li kalemler" demiş.

GAZETECİLER.COM
Zaman yazarı Fehmi Koru'dan çarpıcı bir 'CHP medyası' eleştirisi geldi. Yemin krizinin çözülmesiyle gazete köşerinde CHP'ye yakın kalemlerin yazılarını masaya yatıran Koru "hiç memnun değil CHP'li kalemler" demiş.

"CHP'li medya gerçekten CHP'li mi?" diye bir soruyla yazıya başlayan Koru, 'CHP'li medya'nın CHP'ye hizmet etmediğini savundu:

"CHP'nin en büyük sorununun ne olduğu 'yemin krizi' sonunda iyice anlaşıldı: CHP'li medya... Tutuklu iki milletvekiline mahkeme geçit vermedi diye Meclis'te yemin boykotu yapan CHP, boykotla sonuç alamayacağını anlayınca Ak Parti'nin çözüm vaadi üzerine eylemden vazgeçti diye yazılanlar bu gerçeği ortaya koyuyor...

Hiç memnun değil CHP'li kalemler... Boykot süreci içerisinde CHP yöneticilerinin ağızlarından çıkan en keskin sözleri hatırlatıp mutabakat metninde tutuklu milletvekillerine açıkça atıfta bulunulmamasını bir zaaf ve yenilgi gibi gösterme çabasındalar...

Yazdıklarını okuduğunuzda, boykotun hiç bitmemesini yeğlediklerini anlıyorsunuz...

Boykot biraz daha sürseydi ne olacaktı? Tutukluluk kararında ısrar eden mahkemeler, CHP'liler yemin etmiyor diye, bu tavırlarını değiştirecekler miydi? Mevzuat değişikliğiyle sonuç almak herhalde daha kolay ve bunu sağlamak için CHP'lilerin Meclis çalışmalarına katılmaları şart.

Elbette CHP'li medya da bunu biliyor. Ancak onların amacı, iki tutuklunun Meclis'e girmesi değil zaten; onlar CHP üzerinden kendi siyasetlerini yürütmenin derdindeler... CHP onlar için tepe tepe kullanılacak bir malzeme... "


Yazının devamı için


Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor