CHP İstanbul'a hangi gazeteciyi aday gösterecek?

CHP'nin medyadan çok tanıdık bir ismi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı göstermeyi düşündüğünü söyleyen Yıldız, yazısında o gazeteciyi açıkladı

GAZETECİLER.COM - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sadece İstanbul için değil deyim yerindeyse tüm Türkiye açısından önemli bir makam. Türkiye nüfusunun dörtte birinin yaşadığı İstanbul'da Gezi Eylemlerinin başlamasında Belediyenin tavrı ve davranışları ile Topbaş'ın olayların ardından sergilediği tutumu hatırlatmaya bile gerek yok elbette. 

Siyasal analizlerine GAZETECİLER.COM'da yer verdiğimiz Nuran Yıldız, Anamuhalefet Partisi CHP'nin kulislerinden gelen ilginç bir habere, bugün kişisel internet sitesinde yer verdi.

CHP'nin medyadan çok tanıdık bir ismi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı göstermeyi düşündüğünü söyleyen Yıldız, yazısında o gazetecinin kim olduğunu da bakın nasıl anlattı: 

"Klasik soruyla başlayayım: Size CHP ile ilgili bir iyi, bir de kötü haberim var. Hangisinden başlayayım dersem yanıtınız ne olur?

"Hangisinden başlarsan başla" diyenleri duyar gibi oluyorum.

"CHP ile ilgili iyi haber mi, dalga mı geçiyorsun?" diyenler, sizi de duyar gibiyim.

Olsun, ben yine de iyi haberi vereyim önce:

Benim can dostum, can arkadaşım, gazeteci Can Ataklı'nın, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçiyor.

İki ay önce kendisiyle bu konuyu konuştuğumda, "Partililerden bu yönde bir istek var ama henüz verilmiş bir kararım yok" demişti.

Öğrendiğime göre Kılıçdaroğlu da Can'ı önemli bir aday olarak görüyor. Bu nedenle de Ağustos'ta yapacağı İstanbul'daki aday yoklaması araştırmasına, seçenekler arasına "Can Ataklı" seçeneğini de koyacağı söyleniyor.

Sizler de bilirsiniz ki, araştırma soruları kimin çıkmasını istiyorsanız ona göre sorulabilir. Soru doğru sorulur, gerçek resmin çıkması talep edilirse Can Ataklı önemli bir yüzde elde edebilir. CHP'li olmayanların da ilgisini çekeceği kuşkusuz.

İki yıl önce, onunla Antalya caddelerinde yürümüştük, daha doğrusu yürümeye çalışmıştık. Çünkü herkes onun yolunu kesip konuşmak istiyordu. Hatta kızmıştım, "Kardeşim gazeteci misin, popstar mı? Yürüyemez oldum sen en iyisi karşı kaldırımda yürü!" Hayli gülmüştük.

Nuran Yıldız'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın