CHP adayı Çiğdem Anat eşcinselleri nasıl savunacak?

CHP milletvekili adayı Çiğdem Anat'ın eşcinsel gazeteci Baki Koşar'ı işten attığını iddia eden Oray Eğin sordu: LGBT hakları kime emanet?

Gazeteci Çiğdem Anat, CHP'den milletvekili adayı olunca Oray Eğin'in Çiğdem Anat'ın eşcinsel gazeteci Baki Koşar'ı nasıl işten attığı aklına gelmiş ve bugünkü yazısında bomba bir iddiada bulunmuş.

Geçmişte gazeteci Baki Koşar'ın başından geçenleri hatırlatan Oray Eğin, "CHP'de LGBT dostu Melda Onur yerine eşcinsel gazeteciyi kovan Çiğdem Anat mı?" diye sormadan da edemiyor. 

İşte Oray Eğin'in yazısından ilgili bölüm:

LGBT hakları kime emanet?

Rah­met­li ar­ka­da­şım Ba­ki Ko­şar bir ge­ce ka­ça­ma­ğı yap­mak için Tak­sim mey­da­nın­da genç bir er­kek­le bu­luş­muş, ar­dın­dan so­yul­muş­tu. Her­hal­de 10 yı­lı bu­lu­yor bu ola­yın geç­mi­şi, da­ha son­ra Ba­ki­’yi vah­şi bir ci­na­yet­te kay­bet­tik. As­lın­da onun için dü­şüş bu so­yul­ma ola­yıy­la baş­la­dı.

 
Ka­ri­ye­ri­nin zir­ve­sin­dey­di. Ki­tap­lar ya­zı­yor, te­le­viz­yon­da prog­ram­lar ya­pı­yor, ken­din­ce bir şöh­ret edin­miş, ta­dı­nı çı­ka­rı­yor­du. “Bir Ba­ki Ko­şar ha­be­ri­” CNN Tür­k’­te slo­gan ol­ma­ya baş­la­mış­tı.

 
Or­ta­dan kay­bol­du Ba­ki bu so­yul­ma ola­yı­nın ar­dın­dan. Bir­kaç gün işe gel­me­di. Yok­lu­ğu için de bir ba­ha­ne uy­dur­du. So­kak­tan bi­ri­ni bul­dum, be­ni soy­du de­me­di… Di­ye­me­di…

 
Bel­ki de utan­dı…

 
“O­ku­yu­cu­” ro­ma­nı­nın bir bö­lü­mün­de Bern­hard Schlink “Dü­şün ki bir in­san bi­le­rek fe­la­ke­te sü­rük­lü­yor ken­di­si­ni ve sen onu kur­ta­ra­bi­lir­sin –  kur­ta­rır mıy­dın?” di­ye so­ru­yor. “Bir mah­ke­me dü­şün ki sa­nık so­lak olu­ğu­nu ve bu yüz­den sağ el­le iş­le­nen ci­na­ye­ti ken­di­si­nin iş­le­miş ola­ma­ya­ca­ğı­nı açık­la­ma­dı­ğı tak­dir­de mah­kum ola­cak; ama so­lak ol­mak­tan utan­dı­ğı için bu­nu yap­mı­yor. Bu­nu sen açık­lar mıy­dın ha­ki­me? Sa­nı­ğın eş­cin­sel ol­du­ğu­nu ve su­çun bir eş­cin­sel ta­ra­fın­dan iş­len­miş ola­ma­ya­ca­ğı­nı dü­şün, ama sa­nık eş­cin­sel ol­mak­tan uta­nı­yor. So­run so­lak ya da eş­cin­sel ol­ma­nın uta­nı­la­cak bir şey olup ol­ma­dı­ğı de­ğil – yal­nız­ca sa­nı­ğın utan­dı­ğı­nı dü­şün.”

 
Sa­de­ce Ba­ki­’nin utan­dı­ğı­nı dü­şü­nün iş­te.

 
CNN Türk onu iş­ten at­tı. Ba­şı­na ge­len bu olay­dan son­ra. Ba­ki­’nin ça­lış­tı­ğı ha­ber mer­ke­zi­nin ba­şın­da Çiğ­dem Anad var­dı, şim­di o da mil­let­ve­ki­li ola­cak CHP’­den. “Ba­ki ya­lan söy­le­di­ği için iş­ten at­tı­k” de­miş­ti.
LGBT hak­la­rı­nı can­la baş­la sa­vu­nan Mel­da Onur gi­di­yor, ye­ri­ne eş­cin­sel bir ga­ze­te­ci­yi iş­ten atan Çiğ­dem Anad ge­li­yor. Evet, her alan­da iler­li­yor Tür­ki­ye.