Cengiz Çandar, İsmet Berkan'ın kitabını neden sattı?

Kitabını imzalayarak bir dönem birlikte çalıştığı arkadaşı Cengiz Çandar'a gönderen Berkan'ın o imzalı kitabı İstanbul'da bir sahafta çıkıverdi ortaya.

Hürriyet yazarı İsmet Bekan'ın "Asker Bize İktidarı Verir mi?" isimli kitabı Everest Kitap'tan çıktığı zaman medya köşelerinde oldukça ses getirmişti.

2011 yılında 28 Şubat'ın yıldönümünde piyasaya çıkan kitabında Berkan askerin hükümeti yıkmak için internet siteleri kurduğunu hatta oturup bazı kurmaylar gazeteci gibi masa başı yalan haberler yazdığını anlatıyordu.

Berkan'ın kitabı bugünlerde yine gündemde ama oldukça farklı olarak. Kitabını imzalayarak bir dönem birlikte çalıştığı arkadaşı Cengiz Çandar'a gönderen Berkan'ın o imzalı kitabı İstanbul'da bir sahafta çıkıverdi ortaya.

Cengiz ve Tuba Çandar'a “Sevgili Cengiz abi ve Tûba, Kısacık bir hatırlama, hatırlatma” diyerek imzaladığı kitabı bulan ise Sözcü yazarı Oray Eğin oldu.

Eğin bugün köşesinde o imzalı kitabı yazdı.

Cengiz ve Tuba Çandar arkadaşları İsmet Berkan’ın imzalı kitabını elden çıkarmış.

Yalan davalarla insanların hayatlarının karartıldığı yakın zamanda bu sürecin en önemli figürleri de bu davaları meşru kılan gazetecilerdi. Balyoz’la, Ergenekon’la ilgili ne söyledilerse yanlış çıktı… Yalanlar üzerine kitaplar, yazılar yazdılar. Şimdi de hiçbir şey yokmuş gibi hayatlarına devam ediyorlar.

Geçenlerde İsmet Berkan’ın o dönemde yazdığı bir kitap geçti elime.
Adı “Asker Bize İktidarı Verir mi?”
Elime geçen imzalı bir kopya…
Cengiz ve Tuba’ya imzalanmış…
Yani Cengiz Çandar ve eşi Tuba Çandar’a… İsmet Berkan’ın fikir birliği ettiği meslektaşları.
Ne garip ki Çandarlar bu kitabı ellerinden çıkarmışlar… İsmet Berkan’ın “bir hatırlama, hatırlatma” olarak imzaladığı kitap sahaflara düşmüş.
Anlamadım doğrusu…
Cengiz Çandar bu kitabı elinden neden çıkardı? Yakın arkaşına ayıp değil mi? Artık bu kitaba ihtiyaç olmadığına mı karar verdi? Ne oldu acaba, Balyoz gibi davalar yalan çıkınca kitabın da geçerliliği kalmadığına mı ikna oldu?
Peki ya kendi yazdıkları? Bu kitabı elden çıkardı diyelim, kendi yazdıklarını unutturacak mı?