Cemaate karşı<font color='#FF0000'> karanlık oda</font> senaryosu

Son kitap baskınıyla birlikte Gülen cemaatine yönelik bir kara propaganda mı başladı? Ekrem Dumanlı diyor ki...

GAZETECİLER.COM – Gülen Cemaati'ne yönelik eleştirilere bir yanıt da Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'dan geldi.
Fethullah Gülen'in dün verdiği mesajlardan farklı olarak Dumanlı, karşı saldırıya geçti.
Cemaate yönelik “kara propaganda” iddiasına yeniden vurgu yaptı, “Medya düzelmeden asla” yorumunda bulundu.

KARANLIK ODA SENARYOLARI

İşte Dumanlı'nın yazısından önemli bölümler:

“Türk medyasının bir bölümü ile derin çeteler arasındaki ilişkilerin kavranabilmesi için Oda TV baskınının net anlaşılması gerekiyor. Soner Yalçın ve avenesinin Ergenekon şefleriyle nasıl temas halinde olduğunu, kamuoyu oluşturmak için nasıl çırpındıklarını o belgeye baktığınızda anlıyorsunuz. Karanlık odalarda toplanan birileri pek çok senaryo yazmış ve yönlendirmelerde bulunmuş.

CEMAAT FOBİSİ OLUŞTURUYORLAR

Mesela sivil dikta tartışması, bu yol haritasının tabii bir sonucu. AK Parti'yi bitirme planı ortak hareket eden bir zümrenin çalışması. Cemaat fobisi oluşturma ve her olayın arkasından cemaat düşmanlığı yapma, Ergenekon taraftarı odakların gayreti.

Büyük fotoğrafı iyi görmek ve savrulmamak gerekiyor. Adlî makamların yürüttüğü bir soruşturmayı cemaat yapıyormuş gibi tekrar tekrar söyleyip o yanlış hükmü insanların hafızasına kazımak olsa olsa kara propagandanın bir sonucudur. Onca delile rağmen, demokrasiyi kökünden tehdit eden Ergenekon'u görmeyen, Balyoz'u yok sayan vs. adamlar hiçbir delil olmaksızın "Kesin bu işi cemaat yapmıştır" diyerek hedef saptırıyor.

SİNSİCE PROPAGANDA

Bir de sinsice yapılan propagandalar var. "Cemaat şeffaf olmalı" diye başlayan önermenin vehim üreten parçası "gizli örgüt" suçlamasına dayanıyor. Cemaat deyip yaftaladıkları hangi şey şeffaf değilmiş? Okullar mı, dernekler mi, gazeteler mi, televizyonlar mı? Onlar da pekâlâ biliyor ki, cemaate nispet ettikleri her şey gayet şeffaf ve denetime tabi. Bu gerçeğe rağmen sapla samanı birbirine karıştırıp karalama yapmanın anlamı nedir?

Yazının tamamı için