Cemaate 'CAMİA' diyen ilk kişi Ahmet Altan

Başbakan Erdoğan "bize AKP demeyin AK Parti" deyin dediğinde Ahmet Altan bildiğini okudu ama "Cemaat" deyince...

GAZETECİLER.COM - Hatırlarsınız!
Başbakan Erdoğan partisine AKP denilmesinden rahatsızdı.

Bu rahatsızlığını da açık bir şekilde dillendirmiş ve şöyle demişti;

-"
Bizim partimizin kısaltılmış adı AK Parti’dir, AKP değil. AKP diyenler, ne yazık ki demokratik noktadaki etik kurallara uymadan, siyasi etiği hiçe sayarak, bunu edep dışı söylemektedirler, bu kadar açık ve ağır söylüyorum".

O konuşmadan sonra bir çok köşe yazarı AKP yerine AK Parti diye yazmaya başladı. Ancak Ahmet Altan yolundan dönmedi ve AKP demeyi sürdürdü. Hala da öyle...

CEMAAT DEĞİL CAMİA

Başbakan Erdoğan gibi "Cemaat"te isminden rahatsız. Dün bunu Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı dillendirdi. Dumanlı, "bize Cemaat değil, CAMİA deyin" şeklinde özetlenecek bir çıkış yaptı. Habertürk ekranlarına çıkan ve Fethullah Gülen'e yakınlığı ile tanınan Cemal Uşşak da "CAMİA" için başlatılan kampanyaya dahil oldu. Uşşak da "Gülen hareketinin Cemaat denilemeyecek kadar büyüdüğünü ve camia sözünün uygun düştüğünü" söyledi.

İLK KİŞİ AHMET ALTAN OLDU

Arka arkaya gelen bu açıklamaların ardından ilginçtir ki Cemaate "Cemaat" demekten vazgeçen ve "camia" sözünü kullanan kişi Ahmet Altan oldu.
Bugünkü yazısında "Şimdi ortada Cemaat, ya da Ekrem Dumanlı’nın tedavüle soktuğu yeni tanımlamasıyla, Camia ile hükümet arasında sıkı bir kavga olduğu görülüyor" diyerek "Cemaatin" yeni tanımlamasını benimsediğini gösterdi.

Şimdi medya camiasında Ahmet Altan'ın "AKP inadına" karşılık, "camia" sözüne hızlı geçişi dillerde. Belki Altan, AK Parti'ye neden AKP demeye devam ettiğini, Cemaate ise neden CAMİA demeye karar verdiğini bir yazıyla açıklar...