Cemaat kendi devletini ele geçirmez

Zaman'ın etkin ismi Hüseyin Gülerce'den "cemaat devleti ele geçirdi' diyenlere cevap geldi.

GAZETECİLER.COM - Zaman'ın kanaat önderlerinden Hüseyin Gülerce'nin bu yazısı çok konuşulacak.
Gülerce, "cemaat devleti ele geçirdi" senaryolarına ilk kez açık bir şekilde cevap verdi.

"Dinleyecek hala vicdanları var mı bilmiyorum" diyen Hüseyin Gülerce şu satırları not düştü;

"İrtica ile mücadele eylem planı" adı altında "AK Parti'yi ve Gülen'i bitirme planı" yapanlar, bir savcının özensizliği ile başlayan MİT-yargı probleminden medet umuyorlar. Kaos planları ile yapamadıklarını, fitne ateşleri ile yapmaya uğraşıyorlar. "Cemaat devleti ele geçiriyor, iktidara ortak olmak istiyor" diyorlar.

KENDİ DEVLETİNİ ELE GEÇİRMEZ

Onları dinleyecek vicdanlar hâlâ var mı bilmiyorum, ama demokrasilerde vatandaşların hepsi eşit yurttaştır. Kendi devletlerini ele geçirmezler. Hak ediyorlarsa, sınavlardan başarı ile geçiyorlarsa, her yere girerler... Hukuka riayet, seçilmiş iradeye tabi olmak kaydıyla bu ülkede her vatandaş kamu görevinde makbuldür. Bunun tersi, "birilerinin" devleti ele geçirme hakkını savunmaktır...

DEVLETE ASIL SIZANLAR

Amma asıl devlet kadrolarına sızanları hiç unutmamak gerekir. Önceki gün geçmiş dönemin Genelkurmay başkanı tutuklu emekli Org. İlker Başbuğ ile ilgili iddianame kabul edildi. Bir de oradan okuyalım: "Ergenekon Silahlı Terör Örgütü devletin birçok kurumuna sızmıştır. Örgüt mensuplarının sızdığı devlet kurumlarından birisi de Türk Silahlı Kuvvetleri'dir." Kimileri, delilsiz, belgesiz "cemaat sızması" yerine, niye bunları hiç yazmıyor?


Yazının tamamı için