Cemaat ile AK Parti'yi koparan tartışmayı yazdı

Temmuz ayında AK Partili taraflardan edindiğim ve aynı ay içinde cemaat tarafına da tasdik ettirdiğim bir duyuma göre,

GAZETECİLER.COM - Gülen Cemaati ile Ak Parti arasındaki 'çatışma' son günlerin gündemindeki konulardan biri. Zaman Gazetesi'nde de bir dönem yazan Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca da bugün AK Parti ve Gülen Cemaati arasındaki gerilimli süreci konu edindi.

5 başlıkta çatışmanın nedenlerini sıralayan Karaca, hükümetten üst düzey bir ismin Pensilvanya ziyaretini ve AK Parti hükümetiyle ile cemaat arasındaki sert tartışmayı da yazdı. İddilara göre Gülen ile kahvaltıda buluşan ve sözleri ile Cemaati kızdırıp Gülen'in masayı terketmesine neden olan isim Başbakan yardımcısı Bülent Arınç...

İşte Karaca'nın o yazısından çarpıcı bir bölüm:

Vardı-yoktu derken cemaat-AK Parti çatışması şayiadan hakikate dönüştü. Partiye ya da cemaate tavır almamış, bilakis her ikisini de desteklemiş kimselerin köşe yazılarında bahsedilmesine bakarak bile "şike" tartışmasının buzdağının görünen kısmı olduğunu anlayabilirsiniz.

CEMAATE YAKINIM AMA TARAFTARI DEĞİLİM

Cemaate yakınım ama sıkı bir taraftarı değilim; AK Parti'ye yakınım ama bu köşeyi takip edenlerin de bildiği gibi sıkça eleştirdiğim vaki... Her iki çevrenin de kıyısında, her iki çevreyi de dinleyen biri olarak, bu ayrışmanın pek çok önemli nedeni olduğunu biliyorum.

TÜRKİYE'DEKİ CEMAAT MENSUPLARININ GÜLEN'E ŞİKAYET EDİLMESİ

Temmuz ayında AK Partili taraflardan edindiğim ve aynı ay içinde cemaat tarafına da tasdik ettirdiğim bir duyuma göre, seçim öncesi Pennsylvania'da bir olay oldu. AK Parti'nin önde gelen simalarından biri, Hocaefendi'yi ziyarete gitti ve orada birtakım yakışıksız sözler zikretti.

Konu dönüp dolaşıp Türkiye'deki cemaat mensuplarının Hocaefendi'ye şikâyet edilmesine, cemaat mensuplarının bir türlü memnun edilemediğinin ifade edilmesine kadar geldi.

Bu olay, cemaatin seçim sürecindeki tutumunu değiştirmedi ama ilişkiler de yara aldı.