Cem Küçük mesajı verdi: 'Kelkit cephesi hazırlıklı olsun'

Aydın Doğan mevzusunda ne kadar haklı olduğumu artık mahkemeler de tescil ediyor. POAŞ meselesinin tüm gerçeklerini de yakında yazacağım. Kelkit cephesi hazırlıklı olsun.

GAZETECİLER.COM -

Star yazarı Cem Küçük bugün köşesinde "DAEŞ'in tek panzehiri Erdoğan'dır!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısının sonunda ise Aydın Doğan ve POAŞ konusunda yazacağının işaretini verdi. İşte o not:

Aydın Doğan mevzusunda ne kadar haklı olduğumu artık mahkemeler de tescil ediyor. POAŞ meselesinin tüm gerçeklerini de yakında yazacağım. Kelkit cephesi hazırlıklı olsun.

Küçük, DEAŞ ile ilgili ise şunları yazdı:

Peki o zaman DAEŞ asla bitmez mi, bitirilemez mi? Mümkün ama Thomas L. Friedman'ın dediği gibi bunu ancak Sünni Müslümanlar yapabilir, Batılılar değil. ABD eski başkanlarından Richard Nixon tarihin gördüğü en radikal sağcılardan biriydi. Dünyadaki en büyük anti-Komünist liderdi. 1952-60 arası Dwight Eisenhower'in yardımcısıyken Endonezya devlet başkanı Komünist Sukarno'yu devirmek için Rus kadınlar gibi bal tuzağı dahil her yöntemi denedi. Başkan olduğu 1968'den görevi bırakmak zorunda olduğu 1974'e kadar Komünizm'le mücadele etti. Peki Vietnam Savaşı'nı bitirip Komünist Çin'le ilişkileri geliştiren ve Çin'i piyasa ekonomisine zorlayan kimdi? Nixon'ın kendisi. Biri diyebilir mi, Nixon komünistti diye. Bu mümkün mü?

Sovyetler Birliği'nin çökmesine vesile olan, onu tetikleyen kimdi? Gorbaçov. Tarım uzmanı ve Sovyet sisteminin ortaya çıkardığı Gorbaçov, glasnost (şefaflık) ve perestroyka (yeniden yapılanma) diyerek Komünizmin Rusya'da bitmesini sağladı. Yani dışarıdan değil, içeriden biri yapmıştı bunu.

DAEŞ için de bu geçerli. Eğer DAEŞ bitirilecekse bu Erdoğan gibi Müslümanların kalbini kazanmış, aynı zamanda Batı sistemi içinde yer alan karizmatik liderle olur. Piyasa ekonomisine sahip, laik sistemi olan, AB'yle uyumlu ve çoğunluğu Müslüman bir ülkenin lideri DAEŞ'i geriletebilir. Batı bunu anlamazsa, DAEŞ tarafından defalarca bombalanmaya devam edecek. Tüm Batı başkentleri DAEŞ'in hedefi olacak. O yüzden DAEŞ'in tek panzehiri Erdoğan'dır. Türkiye'de eskisi gibi katı laik bir yönetim olsaydı DAEŞ karşısında hiçbir gücü olmazdı. Erdoğan sayesinde Türkiye DAEŞ terör örgütüyle mücadele ediyor ve başarıyor.

Obama'dan ümit yok. Obama akılsız ve hayalkırıklığından başka bir şey değil. İran'ı sisteme katmak dışında Ortadoğu'da her şeyi eline yüzüne bulaştırdı. Eğer 2017 Ocak ayında yemin edecek yeni Başkan, Erdoğan gibi liderleri anlamak istemezse, geçmiş olsun. Friedman'ın dediği de budur, DAEŞ'i ancak Sünni Müslümanlar bitirebilir. Er ya da geç Batı bu noktaya gelecektir.