Canlı yayında eşcinsellik tartışması!

CNN Türk'te Mazlum-Der Genel Başkanı ile eşcinsellerin sivil toplum örgütünün avukatı canlı yayında birbirlerine girdiler. İşte o anlar:

GAZETECİLER.COM
CNN Türk ekranlarında Rıdvan Akar'ın hazırlayıp sunduğu Gündemin Rengi hayli ilginç bir tartışmaya sahne oldu. İslami referanslarıyla bilinen insan hakları örgütü Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ile eşcinsellerin sivil toplum örgütü LAMBDA İstanbul'un avukatı Fırat Söyle  canlı yayında birbirlerine girdiler.

'Eşcinsel hastalık mıdır?' tartışması gündemdeki yerini korurken, farklı kesimlerden de ilginç tepkiler gelmeye devam ediyor. Rıdvan Akar'ın konukları ise polemiğin iki farklı ucunu temsil etti. Eşcinselliğin hastalık olduğu ve tedavi edilmlesi gerektiği yönünde yayınlanan bir bildiriye imza atan Mazlum-Der, bu tavrıyla belli insanları hedef gösterdiği yönünde eleştiriler almıştı.

Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, eşcinselliğin normal bir durum olmadığını ve böyle bir dayatmanın kabül edilemeyeceğini iddia ederken, 'eşcinsellik meşrulaştırılarak hedonist bir anlayışın mezesi haline getiriliyor. Batı kaynaklı bir dayatma sözkonusu' dedi. Karşıt görüş olarak programa katılan  ve bir eşcinsel örgütlenmesi olan LAMBDA İstanbul'un avukat Fırat Söyle ise bunun bir önyargı olduğunu, eşcinselliğin batıdan gelmediğini, Osmanlı'da bile yaşanan bir durum olduğunu, Mazlum-Der'in o bildiriye imza atmasının ise bir insan hakları örgütüne yakışmadığını söyledi.

İNSANLIĞIN SONUNU EŞCİNSELLİK Mİ GETİRECEK?

Ahmet Faruk Ünsal: Biz eşcinsellerin tahkir edilmesine, alay edilmesine, ayrımcılığa tabi tutulmasına elbette karşıyız. Bu noktada çok net bir tavrımız var. Ancak eşcinselliğin normalleşmesi durumunda herkesin bu normal'i tercih etmesi sonucu insanlığın sonu gelecektir. Bu bir anomalidir. Eşcinselliık bir vakadır, inkar etmiyoruz. Ancak normalleştirilmesine karşıyız. Eşcinsellik normalin dışında bir insanlık halidir. Bu konuda kesinlikle hedef göstermek bigi bir amacımız yok.

Fırat Söyle: Böyle bir durum söz konusu değil. İnsanlığın sonunu getirecek olan, küreselleşmedir, eşcinseller değil. Bu iddia kesinlikle abesti iştigaldir. Bu tavır Mazlum-Der'e yakışmamıştır. Sayın Kavaf'ın açıklamaları bir çok insana olumsuz olarak geri dönecektir. Mazlum-Der de imazını o bildiriden çekmelidir. Bunu tekrar gözden geçirmelidir.

İŞTE CANLI YAYINDAKİ EŞCİNSELLİK TARTIŞMASI: