Canlı Gaste çatışmanın içinden bildirdi!

Canlı Gaste'de 'canlı canlı' haber! NTV Muğla'daki çatışmaları olay yerinden muhabirine canlı oalarak bağlanarak izleyenlere aktardı.

GAZETECİLER.COM
Haber kanalları arasındaki amansız rekabette NTV Canlı Gaste ile dikkat çekti. Can Dündar'ın hazırlayıp sunduğu program Muğla'daki çatışmaları olay yerinden muhabirine canlı oalarak bağlanarak izleyenlere aktardı.

Muğla Üniversitesinde dün gece yaşanan ve bir öğrencinin silahla vurularak ağır yaralandığı olayların ardından yaşananları protesto eden yaklaşık 200 kişilik bir grup, Kötekli Mahallesi'nde öğrencilerin bulunduğu bazı kafeterya ve evlere saldırdı.



CANLI GASTE ÇATIŞMADAN BİLDİRİYOR!

Olayları takip etmek için Muğla'ya giden NTV Ege Temsilcisi Merih Ak, gece yarısına doğru polisle göstericiler arasında çıkan çatışmaya tanıklık etti. Çatışmaya yakın bir bölgeden canlı gaste'ye canlı olarak bağlanan Ak'ın, gündüz saatlerinde bir öğrencinin silahla yaralanmasına neden olan ve iki gündür devam eden olayları aktardı. Böylece Canlı Gaste adına yakışır bir haber refleksi göstermiş oldu.



NTV muhabirinin sıcağı sıcağına aktardıkları ise şöyle:

Ortam sakinleşti derken olaylar saat 21.30 sularında yeniden başladı. Yaklaşık 200 kişiden oluşan Güneydoğlulu öğrenci grubu, kafe ve barları taş yağmuruna tuttu. Polisin olay yerine gelmesiyle taşlı sopalı saldırı meydana geldi.

Olaylar nedeniyle jandarmadan takviye istenirken, evlere basıkınlar yapıldı ve 100'ün üzerinde kişi gözaltına alındı. Toplam 10 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Muğlalı bir kıza laf atılması sonucu başladığı belirtilen olaylara Güneydoğu kökenli öğrencilerin müdahalesi, çatışmalara 'etnik ve ideolojik' bir boyut kazandırmış durumda.

Polis ve jandarmanın müdahalesiyle şehirde gerginlik sona ererken, benzer çatışmalar kısa süre önce İzmir'in Tire, Manisa'nın Demirci ilçelerinde yaşanmıştı.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları