Candaş Tolga Işık'tan İstanbul Valiliği'nin kademeli mesai düzenlemesine ilişkin uyarı
Candaş Tolga Işık, İstanbul Valiliği'nin açıkladığı kademeli mesai düzenlemesinde bazı sorunlar olduğunu kaydetti.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da kademeli mesaiye geçildiğini duyurdu. Yerlikaya, "Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08,00 ve 16,30'da, sağlık teşkilatımız saat 08,30 ve 16,30'da; diğer tüm kamu kuruluşlarımız 09,00 ve 16,30'da mesaiye başlayacaklar" dedi.
CANDAŞ TOLGA IŞIK'TAN UYARI
Gazeteci Candaş Tolga Işık, mesai düzenlemesinin doğru bir adım olduğunu fakat mesaiye başlama saatleri arasındaki "yarım saatlik" esnekliğin İstanbul'da yeterli olmadığını, ayrıca başlangıç saatlerinde esnekliğe gidilse de çıkış saatlerinin 16.30'a sabitlenmesinin, akşam yoğunluğu oluşturacağını söyledi:
ALİ YERLİKAYA'DAN KADEMELİ MESAİ AÇIKLAMASI
"Büyükşehir İETT verilerine göre, pandemi öncesinde ulaşımda
günlük yolcu sayımız, yaklaşık 7,6 milyon bugün bu sayının 4,1
milyon seviyelerine düştüğünü görüyoruz. İstanbul'da hepimizin
bildiği gibi toplu ulaşımda yoğunluğun yaşandığı, iki zaman dilimi
var. Birincisi sabah 07.00 ile 09.00, ikincisi de akşam 17.00 -
20.00 saatleri arası. Bütün çalışmalarımızın tek amacı var. Bu
yoğun zaman dilimlerinde (yani pik saatlerde) hemşehrilerimizi
duraklarda, istasyonlarda ve toplu taşıma araçlarında, salgın
riskinden korumak."
İŞE BAŞLAMA SAATLERİ ARASINDA 1 SAAT YA DA YARIM SAAT FARKLAR YER
ALIYOR
"28 Eylül 2020 tarihinden itibaren, vardiya sistemiyle görev yapan bazı bölge müdürlüklerimiz ile İl Jandarma, İl Emniyet ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 07.00'de başlayıp kademeli olarak 08.00 ve 09.00 olarak devam edecekler. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz saat 08.00-16.30. Sağlık teşkilatımız saat 08.30-16.30. Diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda 09.00-16.30 saatleri arasında mesai uygulanacaktır.
Sanayi sektöründe çalışan kardeşlerimizin mesai başlangıç ve bitiş saatleriyle ilgili olarak, iş dünyamızın temsilcileri, Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası, Esnaflar ve Sanatkarlar Odaları Birliği, TÜSİAD, TİM, MÜSİAD, ASKON, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, DİSK ve TİSK başta olmak üzere işçi ve işveren sendikalarımız, OSB yönetimleri, küçük sanayi sitelerinin yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarımız ve diğer kesimlerle toplantılar yaptık."
SS