Çandar safını ilan etti: Paralel devlet iddiası safsatadır!

Cengiz Çandar dün Fenerbahçe operasyonuyla ilgili AK Parti'yi suçlamıştı. Oysa bakın 2 yıl önce aynı konuda ne yazmış?

Bugün TV’de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz Programına katılan Radikal gazetesi yazarı Cengiz Çandar: ‘Paralel devlet iddiası kimse kusura bakmasın ama safsata’ dedi.

‘Yolsuzluk operasyonunun yapılmasına imkân yok Türkiye’de..." diyen Çandar'a göre  'operasyon yapmanın imkanı yok çünkü Yolsuzluk diyen savcı ve polis ışınlanıyor’.

İşte Çandar'ın canlı yayında anlattıkları:

PARELEL DEVLET SAFSATA

"Paralel devlet iddiası kimse kusura bakmasın ama safsata. Niye safsata. Eskiden derin devlet vardı. Onun merkezinde özel harp darbesi, Jitemi şusu busu vardı. Pislik yaparlardı. 2002 seçimlerinden itibaren adım adım bu tasfiye edildi.

DEVLETİ SEN YÖNETMİYOR MUYDUN?

Sen bunu yargı ve emniyet üzerinden yaptın. Bir nokta da belli noktalar ile çatışında paralel devlet icat ettin. Şimdi soru soruyorum ben, bu askeri vesayet rejimini götürüp onun yerine demokratik yapı kuruyorum dediğin zaman devleti sen yönetmiyor muydun?

SORUYORUM, ROBOSKİ NE?

Paralel devlet diyerek emniyet ve yargıda cemaatten bahsediyorsun. Peki, Roboski ne? Başbakana bağlı genelkurmay başkanının talimatı ile yapıldı. İki sene olacak Roboski’nin olduğu. Nerede sorumluları?

GEZİYİ GAZA BOĞDUN, POLİS DESTAN YAZDI DEDİN

Paralel devlet var idiyse diyelim ki vardı. Niye 17 Aralık’a kadar bir şey yapılmadı. Sen paralel devlet dediklerinle geziyi biber gazına boğdun ve polis destan yazdı dedin. Gezi Türkiye’nin en zalim olaylarından biridir. Zulme imza attın gezide ve polisleri yücelttin orada. Ondan sonra o polislere paralel devlet dedin.

6 ay içinde paralel devlet değildi. Ne zaman oldu. 17 Aralıkta. Çünkü yolsuzluk operasyonu başladı.

YOLSUZLUK DİYEN IŞINLANIYOR

Şimdi deniyor ki biz yolsuzluklara oğlum bile olsa reddederim. Kimsenin oğlunu bulamayız ki bu durumda. Yolsuzluk operasyonunun yapılmasına imkân yok Türkiye’de. Niye yok? Yolsuzluk diyen savcı ve polis ışınlanıyor. Nasıl yapacağız yolsuzluk operasyonunu?

İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru