Çandar İslamcı kalemlere sert çıktı

"Tayyip Erdoğan’ın kişisel performansının damga vurduğu genel 'faşizan gidiş', kolay makyaj tutmadığı için 'devşirmeler'i yazıp çizdikleri ve konuştukları bakımından zora sokuyor."

GAZETECİLER.COM -

Radikal yazarı Cengiz Çandar, köşesinde Başbakan Erdoğan'ıb "külhanbeyi üslubu"nu eleştirirken, İslamcı entelijansiyanın da entelektüel biçarelik içinde olduğunu yazdı ve özellikle hükümeti destekleyen köşe yazarlarının "hükümet politikalarını sorgusuz sualsiz destekleyen şakşakçılara" dönüştüğünü ileri sürdü.

Çandar'ın eleştirileri bununla da sınırlı kalmadı. Yazısında İslamcıların bir kısmının da "havuz medyası'nın kendilerine servis edilen sözümona bilgilerle döşendikleri kişilik katli yazıları ile ömrünü tüketen çapsız ve düzeysiz kalemlere" evrildiğini ileri süren Çandar eleştirilerini şöyle sürdürdü: 

"...devşirme katkısı, AKP iktidarına yönelik ve Tayyip Erdoğan isminin çevresindeki günlük polemiklere, sözde 'boyut' ve 'düzey' getirmekten öteye geçmiyor."

İşte Çandar'ın bugün köşesinde kaleme aldığı o satırlar:

ERDOĞAN'IN KÜLHANBEYİ ÜSLUBU

"Tayyip Erdoğan’ın külhanbeyi ve kaba üslubu bir yana, özellikle Gezi’den bu yana yaptığı konuşmaların içeriğinde de Türkiye insanının düşünce ufkunu açan, genişleten bir şeyler bulabilmek mümkün de
ğil.

Öte yandan, biat kültüründen gelen ve kendini 'Yeni Türkiye’nin yeni eliti' olarak sunmaya çalışan taraftar korosunun entelektüel biçareliği de ortada.

Türkiye’nin ekonomi ve dış politikada bunca iddiasına ve 12 yıllık AKP iktidarına rağmen, 'İslam düşüncesi' namına uluslararası alanda öne çıkan hiçbir isim olmadı.

HÜKÜMET ŞAKŞAKÇILARINA DÖNÜŞTÜLER

Türkiye’nin genç İslamcıları, hiç değilse 1980’lerde İslam düşüncesinin uluslararası meselelerini tartışırlardı
. Bugün ise büyük ölçüde, hükümet politikalarını sorgusuz sualsiz destekleyen şakşakçılara dönüştüler. Bir kısmı da 'havuz medyası'nın kendilerine servis edilen sözümona bilgilerle döşendikleri kişilik katli yazıları ile ömrünü tüketen çapsız ve düzeysiz kalemlere...

Bunlara, 'devşirme' katkısı, AKP iktidarına yönelik ve Tayyip Erdoğan isminin çevresindeki günlük polemiklere, sözde 'boyut' ve 'düzey' getirmekten öteye geçmiyor. Pek başarılı oldukları söylenemez.

FAŞİZAN GİDİŞ KOLAY MAKYAJ TUTMUYOR

Çünkü, Tayyip Erdoğan’ın kişisel performansının damga vurduğu genel 'faşizan gidiş', kolay makyaj tutmadığı için 'devşirmeler'i yazıp çizdikleri ve konuştukları bakımından zora sokuyor. Tayyip Erdoğan’ı ve AKP’yi koruyacağım derken kendilerini korunaksız bırakıp, itibarsızlaştırıyorlar.

CENGİZ ÇANDAR'IN TÜM YAZILARI