Can Ataklı’yı kim şaşırttı?..

Hülya Avşar’ların, Gülben Ergen’lerin, Demet Akalın’ların ve benzerlerinin “sanatçı – vokalist, as solist” olarak tanınıp bilindiği....

GAZETECİLER.COM - Can Ataklı, ünlü sanatçımız (gerçekten sanatçı, sokak türkücüsü değil) Zara'yı dinlemiş...
Sosyetemizde(!) çok sayıda kadının ve hatta genç kuşakların adı söylendiğinde bir giyim mağazası sandıkları ünlü Zara’yı…
Hülya Avşar’ların, Gülben Ergen’lerin, Demet Akalın’ların ve benzerlerinin “sanatçı – vokalist, as solist” olarak tanınıp bilindiği İstanbul Sosyetesi Zara’yı dinlese, herhalde az önce isimlerini saydığımız kişileri “sanatçı” diye dinlediklerine pişman bile olabilirler ya neyse…
Şaşırmış Ataklı…
Aslında “şaşırmış” falan değil efendim…
“Şaşırdım” diyecekmiş ama vazgeçmiş…
Neden mi?..
Buyurun okuyun lütfen…
 
Zara’ya bayıldım

Salı akşamı Clinton’un konferansını dinledikten sonra zar zor Akadlar Kültür Merkezi’ne yetiştim. Maceramı dün anlatmıştım biliyorsunuz.
Niye gittim? Faruk Şüyun, Türkiye’nin gerçek değeri olan ama magazin yoğunluğu nedeniyle medyada hak ettikleri yeri genellikle bulamayan sanatçıları, edebiyatçıları, entelektüelleri “Ustalara saygı” adı altında düzenlediği gecelerde dostlarıyla bir araya getiriyor.
En son Halit Refiğ için yapılan geceye katılmıştım. Salı gecesi ise yine Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Ülkü Erakalın için düzenlenen törene gittim.
Ülkü Erakalın on parmağında on yetenek olan bir yönetmen. Gazeteci, besteci, bestelerini seslendiren bir ses sanatçısı, tiyatrocu, TV sunucusu ve tabii ki yönetmen.
Geceye Erakalın’ın dostları, sinema sanatçıları ve perdede görünmeyen sinema emekçileri katıldı. Herkes Erakalın’la ilgili duygularını birer ikişer cümleyle anlattı yine. Erakalın ise Yeşilçam tarihine ışık tutan küçük gösterilerle geceye renk kattı. Bazılarımızı da ağlattı.
Erakalın’ın dostlarından biri de ses sanatçısı Zara’ydı. İlk kez gördüm. Ama taa çocukluğumdan beri ağzına sık sık takılan “Kaldım duman içi dağlarda” türküsünü yeniden sevdiren sanatçı olarak tanıyordum tabii.
Zara saygı gecesini o gün akşam üstü öğrenmiş ve koşup gelmiş. Sahneye çıktığında bütün zarafetiyle beğeni toplarken, nice konuşmacıyı kıskandıracak kadar güzel bir konuşma yaptı. Tek Türkçe hatası yapmadan, vurgulama ve tonlamalarıyla sesini çok iyi kullanan Zara için “beni şaşırttı” demek istemiyorum ama hem etkiledi hem de mutlu etti.
Zara 4 yıl önce Ülkü Erakalın’ın çektiği dizi için bestelenen bir şarkıyı seslendirdi. Sesi de gerçekten inanılmaz. Dediğim gibi Zara’yı sadece benim bildiğim eski türküsüyle biliyordum. Şimdi bütün şarkılarını dinleyeceğim.