Can Ataklı'yı ikna(!) eden Hürriyet yazarı kim?..

Ruhat Mengi, Ayşe Arman'a çakarken, Can Ataklı her zamanki nezaketiyle isim vermeden ve fazla incitmeden "Alegori" yapmış...

GAZETECİLER.COM - “Vatan – Hürriyet dalaşı” desek değil…
Olamaz da…
Ruhat Mengi, Ayşe Arman’a çakarken, Can Ataklı her zamanki nezaketiyle isim vermeden ve fazla incitmeden “Alegori” yapmış…
Biz “Alegori” diyoruz ama aslında bal gibi de gözlerimizin içine sokmuş…
Ve kafa bulmuş…
Kiminle mi?..
Dedik ya, adını anmasa da Ahmet Hakan ile “kafa bulduğu” o kadar açık ki…
Şöyle başlıyor Ataklı’nın makalesi:
 
Hürriyet Gazetesi’nin kurumsal sözcülüğü görevine de atandığı anlaşılan bir yazar yüreğimi çok rahatlatan enfes bir yazı yazmıştı cumartesi günü.
 
Gözlerinizi kapayıp “acaba kimi anlatmış?” diye düşünmeye gerek var mı?..
O halde devam:
 
Yeni gelen RTÜK Başkanı’nın dinci Kanal 7 yerine dinci Yeni Şafak Gazetesi’nden olduğunu öğrenince, ister istemez “Bu başkan da eskisi gibi” diye geçirdim içimden. Ama ne zaman ki Hürriyet’in yazarını okudum, çok yanlış düşündüğümü anladım. Meğer yeni başkan Hürriyet yazarının çok iyi tanıdığı biriymiş. Kibar, anlayışlı, sempatik ve empatikmiş. Dediği dedikçi değilmiş. Cahil de değilmiş, okumuş, profesör bile olmuş.
Fanatik de değilmiş yeni başkan, yeni açılımlara açıkmış. Hayret ki ne hayret “hele dinci” hiç değilmiş. Demokratik değerlerden yana muhafazakârmış. Mehmet Altan’ın laikliği, demokratlığı, cumhuriyetçiliği bu yeni başkanın yanında sade suya tirit kalırmış.
 
Hatırladınız değil mi?..
Bunları Ahmet Hakan yazmıştı…
Can Ataklı’ya sadece tekrar etmek kalmış…
Ve şöyle bitmiş