Can Ataklı'ya göre günün haberi Yeni Şafak'ta!

Şaşıracaksınız belki ama Vatan yazarı Can Ataklı'ya göre dün, günün haberi Yeni Şafak'taydı.

GAZETECİLER.COM

Vatan yazarı Can Ataklı'ya göre dün günün haberi Yeni Şafak'taydı. Tabii Ataklı ve Yeni Şafak'ın mevcut cepheleşmede karşı taraflarda yer almaları nedeniyle şaşırabilirsiniz. ama şaşırmayın. Değişen bir şey yok. Herkes kendi yerinde hala...

"Günün haberi Yeni Şafak’ta

Sabah gazetelere bakıyorum. Yeni Şafak’ı açtım, aaa ne göreyim, manşet üstünde kocaman bir haber ve fotoğraf. Adamın biri belli ki bir şey söylemek istiyor, ama bir başkası ağzını kapatıyor.

Başlıkta ise “Sen misin Dersim’i soran” yazıyor nal gibi. Önceki gün yapılan CHP Grubu’nda bir kişi Onur Öymen’i protesto etti ya, onun haberi işte.

Haber demokratik bir ortamda yapılan bir protestonun nasıl önlenmek istendiğini anlatıyor. Dünyanın her yerinde haberdir bu. Ama kazın ayağı öyle değil işte. Daha bir gün önce görme özürlü bir vatandaş Başbakan’a bir şey söylemek istedi. Görmediği için Başbakan’ın yanına gidemiyordu, onun görmediğini anlamayan görevliler de kendisini engelleyince bu vatandaşımız sesini yükselterek direkt Başbakan’a hitap etmek istedi.

Anında çevresini saran korumalar adamın ağzını kapatıp karga tulumba dışarı çıkardılar. Bu da tıpkı diğeri gibi önemli bir haberdi.

Ama aynı haberi aynı duyarlılık içinde Yeni Şafak’ın da diğer yandaş gazetelerin de birinci sayfalarının tepesinde görmedik.

Başbakan’a soru sormak isteyen öğrencilerin feci dövülmesi de yoktu bu gazetelerde. Oysa sözünü ettiğim tüm haberler CHP Grubu’ndaki de dahil örneğin Vatan’da hak ettiği kadar yer aldı. Yandaş medya deyince kızıyorlar sonra da.."