Can Ataklı’nın<font color='#FF0000'> meslek hayatının sonu</font> mu?

Can Ataklı, ekranda fırtına patlayınca ve Aydın Doğan'ın sesini duyunca 'bugün meslek hayatımın sonu olabilir' demiş ya...

GAZETECİLER.COM - Sanırız Can Ataklı, önce TRT Haber sonra da CNN Türk ekranında ortaya attığı iddianın böyle büyük bir patlama yapacağını düşünmedi.
Öyle olmalı ki Aydın Doğan ekrana bağlandığında ağzından şu sözler dökülüyor;
"Bugün meslek hayatımın sonu olabilir"...

Can Ataklı'nın bu korkusunu sebebi neydi?  Aydın Doğan'ın onu işten attırılabileceğini mi kasdediyordu yoksa dedikleri gerçek çıkmazsa etik anlamda kaleminden olacağını mı? Bugün yazı günü olmadığı için merakımızı yarına saklayacağız... Aydın Doğan merakları gidermiş, bakalım Can Ataklı ne diyecek?

ÖZKÖK'ÜN ADINI TEK CÜMLEDE BİLE GEÇİRMEDİ

Biz dönelim Ahmet Hakan'ın yazısına. Malum canlı yayında harcanan Ertuğrul Özkök'ün adını hiç anmamış. Hürriyet'in ağır töhmet altında olduğu olay olarak nitelemiş. Aydın Doğan'dan, Can Ataklı'dan ve hatta twitterda dönen geyiklerden bahis açmış. Ama Ertuğrul Özkök'e bir cümlede dahi yer vermemiş. Bu nokta bize ilginç geldi.

İşte içinde tek bir Özkök kelimesi geçmeyen malum olaya dair yazısı;


"TARAFSIZ Bölge’de “28 Şubat” tartışması yapıyorduk. Can Ataklı, Hürriyet gazetesini ağır töhmet altında bırakan bir iddia attı ortaya... Bunun üzerine Aydın Doğan, programa telefonla bağlandı. Ve sert bir şekilde iddiayı yalanladı.Can Ataklı’nın hezeyan içinde olduğunu söyledi.

Aydın Doğan bunları söylerken Can Ataklı’nın dudaklarından şu cümle çıktı:
“Bugün meslek hayatımın son günü olabilir.”
Can Ataklı Vatan’da yazıyor.
Vatan’ın sahibi Aydın Doğan değil.
Yani Aydın Doğan’ın Can Ataklı’nın meslek hayatını sona erdirmesi her şeyden önce “teknik” olarak mümkün değil.
Bu açıdan Can Ataklı neden “Bugün meslek hayatımın son günü olabilir” dedi, anlayamadım.

AYDIN DOĞAN CAN ATAKLI'YI KOVAR MIYDI?

Dün Aydın Doğan’la görüştüm.
Dedim ki:
“Can Ataklı’nın ‘Bugün meslek hayatımın son günü olabilir’ cümlesini yayında duydunuz mu?”
Cevap verdi:
“Hayır, duymadım.”
Ardından da şunları söyledi:
“Ben Vatan gazetesinin sahibiyken Can Ataklı’yı mahkemeye vermiştim. Hatta tazminat bile kazandım o davadan. Ancak buna rağmen Can Ataklı bizim gazetemizde yazmaya devam etti. Ben şu anda Vatan’ın sahibi değilim. Can Ataklı’nın işine son veremem. Ama Vatan’ın sahibi olsaydım da böyle bir şey yapmazdım.”

Yazının tamamı için