Can Ataklı'dan olay yaratacak iddia

Bugün Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal serbest kalacak. İddianın sahibi Vatan yazarı Can Ataklı...

GAZETECİLER.COM - Ergenekon Davası bugün yeniden başlarken, günün bomba iddiası Vatan yazarı Can Ataklı'dan geldi.

Ataklı'nın iddiasına göre "Bugün tutuklu CHP'li vekiller serbest bırakılacak"...
Bunun için CHP ve AK Parti anlaştı.
Senaryo da hazır:
Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal bugün "tutuksuz yargılanmak üzere bir başvuruda bulunacaklar"...
Mahkeme de "milli iradeye saygı" deyip onları serbest bırakacak.
Peki ya bırakılmazlarsa?
Can Ataklı diyor ki:
"İşte o zaman CHP tükürdüğünü gerçekten yalamış olacak" ...

Can Ataklı'nın çarpıcı iddiaları şöyle:

SÖYLENMEYEN GERÇEK

Kamuoyunda “CHP tükürdüğünü yaladı” olarak algılanan eylemin bitmesi aslında AKP’nin “tutuklular serbest bırakılacak” sözüne dayanıyordu. Yaşanan şuydu; iktidar ilk aşamada tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmasını istemedi. Ancak bunun daha fazla sürmesi de olmazdı, mutabakat adı altında mahkemeye “bırakın” talimatı gönderildi. Olayın özü budur.

VEKİLLERİ BIRAKMA SENARYOSU

Mahkeme AKP-CHP mutabakatını alır almaz tutukluları serbest bırakamazdı. Bunun da elbette bir prosedürü var. İlk duruşmada tutuklu sanıklar itiraz edecekler, mahkeme de “milli iradeye saygı” diyerek bu kez itirazları kabul edecek ve sanıkları tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakacak. El altından CHP’ye söylenen buydu. Yemin boykotunun uzaması CHP’nin de işine gelmezdi. Amaca ulaşıldığı düşünülerek mutabakat imzalandı.

BIRAKILMAZLAR CHP "YALAR"

Ya Erdoğan verdiği sözü tutmazsa ve mahkeme iki tutuklu milletvekilini serbest bırakmazsa ne olacak? İşte CHP’nin en büyük sıkıntısı bu. Çünkü bu durumda CHP yönetimi “yemin boykotunu” da “mutabakatı” da anlatamayacak ve gerçek anlamda “tükürdüğünü yalamış” olduğunu kanıtlayacaktır. Eğer iki milletvekilinin tutukluluk hali sürerse CHP tüm inandırıcılığını ve güvenirliliği de kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.

Bu durumu bilen CHP, bugün Silivri’de çok büyük bir gövde gösterisine hazırlanıyor. Birçok milletvekili, partili ve CHP’li vatandaş bugün Silivri’de toplanıyor.


Yazının tamamı için tıklayın



Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor