Can Ataklı'dan İstanbul adaylığı için destek çağrısı!

Vatan'dan gönderilen Can Ataklı veda yazısında çarpıcı bir açıklama yaparak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için destek çağrısı yaptı...

GAZETECİLER.COM
Vatan gazetesiyle yolları ayrılan Can Ataklı son yazısıyla okurları ve gazetesiyle Uzun süreli bir izne çıkarılan Ataklı kulislerdeki iddiaları haklı bir çıkaran bir şekilde gazetesinden gönderilmişti.

İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN DESTEĞİNİZİ RİCA EDİYORUM

Ataklı'nın veda yazısında en dikkat çeken bölüm İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için CHP'den aday adaylığını ilan ettiği bölüm oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ile konuyu görüştüğünü açıklayan Ataklı eğer seçmen yoklamalarında adı diğer aday adaylarından önde çıkarsa İstanbul'a talip olduğunu duyurdu. Ataklı kendisine güvenen ve inananlara seslendiği yazısında "İstanbul’da iktidarın karşısına aday olarak çıkmama gönül rahatlığı içinde evet diyenlerin desteğini rica ediyorum." dedi.

Gazeteden gönderilmesine dair suçlayıcı ve eleştirel bir ifade kullanmaktan kaçınan Can Ataklı imalarla yetindi. Vatan'da hiç bir sansürle karşılaşmadığını vurgulayan Ataklı "Muhtemelen bir tahammül çemberi içinde tutuldum. Ama belli ki bir yere kadardı." diyerek muhalif kimliğinin Vatan tarafından taşınılamaz hale geldiğini ima etti.

İşte Ataklı'nın son sözleri:

6 yılda üç patronla çalıştım. Hiçbirinden beni kıracak bir davranışla karşılaşmadım. Hiçbir dönemde yazılarıma sansür konmadı, orası burası kesilmedi. Yazılarımı özgürce yazdım. Muhtemelen bir tahammül çemberi içinde tutuldum. Ama belli ki bir yere kadardı. Bu nedenle kimseyi suçlayamam.

Başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere, yazı hayatım boyunca destek, anlayış ve hoşgörülerini esirgemeyen tüm okurlarıma teşekkür ederim.

Şimdilik hoşçakalın.

Yazının tamamı için
Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın