Can Ataklı'dan CHP'lileri kızdıracak yazı!

Can Ataklı'dan CHP'lileri kızdıracak yazı: Kemal Bey’in yapacağı en iyi iş Kurultay çağrısı bile yapmadan yanında getirdiklerini de alıp istifa etmesidir.

GAZETECİLER.COM
Siyasetin gündemini kilitleyen CHP ve yemin krizinin çözülmesiyle yeni bir tartışma başladı. Can Ataklı, CHP'nin AKP ile imzaladığı mutabakat metni sonucu yemin etmesine sert tepki gösterirken Kemal Kılıçdaroğlu için ağır konuştu.

CHP lideri için kurultayı bile beklemeden istifa etmesi gerekir diyen Ataklı, muatabakat sonrası en sert epkiyi gösteren köşe yazarı olarak dikkat çekti.

İşte Ataklı'nın Kılıçdaroğlu ve CHP'ye yüklendiği o satırlar:

Dinliyorum Kılıçdaroğlu’nu “Ne olduğu anlaşılmayan mutabakata” çok bağlamış kendini. Bu mutabakatı bir “zafer” gibi sunmaya çalışıyor ve diyor ki “Tayyip Erdoğan orada verdiği sözden caymak için çabalıyor.”

MUTABAKAT HİÇ BİR ŞEY VAAD ETMİYOR

O mutabakatta cayılacak bir durum yok ki. Hiçbir şey vaat etmiyor, çözüm önermiyor. Herhangi bir zamanda parlamentoyu anlatmak için yazılmış bir metinden farkı yok.

Ama şu var. Dün de yazdım. Bu metin aslında mahkemelere gönderilen bir mesajdır. Daha önce “tutukluları salmayın” diyen iktidar, şimdi Meclis kararıymış gibi “artık salabilirsiniz” mesajını gönderiyor. Mahkemeler herhalde gereğini yapacaklardır.

CHP'LİLE HİÇ KIVIRMASINLAR, EĞİLİP BÜKÜLMESİNLER

CHP’liler hiç kıvranmasınlar, eğilip bükülmesinler. Varılan mutabakat budur. Ne yasal bir değişiklik olacak ne başka bir şey. Önümüzdeki ilk itirazlardan itibaren tutuklu milletvekilleri birer birer salınacaktır.

Başbakan sık sık çıkıp “Ne yani yargıya müdahale mi edelim, telefon edip de serbest bırakın mı diyelim?” diyor. CHP buna bir cevap veremiyor. “Evet, arkadaşlarımız siz istediğiniz için hapisten çıkarılmıyor” diyemiyor.

Onun yerine, herkesi anlamaz yerine koyup güya “ortak mutabakat” adı altında mahkemelere mesaj gönderilmesine razı geliyor.

KEMAL BEY, YANINDA GETİRDİKLERİNİ DE ALIP İSTİFA ETMELİDİR

Yeni CHP diye sunulan partinin içindeki bazı isimler nedeniyle, demokratik ve akılcı bir siyasi mücadele olacağını düşünen pek çok kişi hayal kırıklığına uğradı. CHP’nin eski yönetimi çok kötüydü. Yeniler umutla geldiler. Kendilerini çok çabuk tükettiler.

Kemal Bey’in yapacağı en iyi iş Kurultay çağrısı bile yapmadan yanında getirdiklerini de alıp istifa etmesidir.

90 yıllık bir parti, başı boş kalsa da bir çözüm üretir. Bu çözüm de şimdikinden daha kötü olamaz.

Yazının tamamını okumak için
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor