Can Ataklı bu kez Samanyolu Haber'de coştu

Can Ataklı 'kağıttan kaplan' polemiğine, Samanyolu Haber TV’'de "Orduyu fazla abartmışız" diyerek dahil oldu...

GAZETECİLER.COM
Samanyolu Haber TV’'de yayınlanan Öğle Arası programına bugün Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı konuk oldu. Ataklı 'kağıttan kaplan' polemiğine "Orduyu fazla abartmışız" diyerek dahil oldu.

Şemsettin Efe'nin sorularını cevaplayan Ataklı, bu kez Samanyolu Haber TV'de coştuSüheyl Batum'un 'kağıttan kaplan' sözleri üzerinden gelişen tartışmaları yorumladı ve ‘’Orduyu fazla abartmışız’’ dedi.

"CHP Batum'un sözlerinden fazla ürktü"

CHP'nin Batum'un sözlerinden fazlaca ürktüğünü söyleyen Ataklı, "Bu sözler darbe çağrısı yapmak demek değil. Türkiye'de bunu hayal edenler olsa bile artık darbe yapma ihtimali kalmadığına inanıyorum. Ordu içinde veya dışarıda hukuk dışı yöntemlerle yönetimi ele geçirme hayalleri yok mudur, tabiki vardır. Dünyanın en demokratik ülkelerinde bile bu zihniyette olanlar vardır. Türkiye'de bunların sayısı daha fazla olabilir. Ama Türkiye geldiği noktada böyle bir maceraya giremez. O nedenle Türkiye'de darbe ihtimalinin neredeyse hiç olmadığını, darbe yapmak isteyenlerin geride kaldığını buna rağmen varsa elbette hesabı sorulmalı ama bu kadar da gürültü çıkarmak anlamsız " dedi.

"Orduyu fazla abartmışız"

"Ben de askere benzer eleştiriler yaptım ve diyorum ki, kardeşim senin donanmanın kalbinde döşemeler sökülüyor, bir takım belgeler çıkıyor, sen buna bir cevap veremiyorsun. Askeri bir alanda yapılan kazılarda cephane çıkıyor, bu konuda ben tatmin edici asker ağzından birşey duyamıyorum. Ben muhtıra verdim diyenlere karşı soruşturma yapılmıyor. Kağıttan kaplan hoş olmayan bir benzetme olabilir ama biz orduyu fazla abartmışız, güç olarak."

"CHP'nin askerci bir görünümü var"

"CHP bugün itibariyle daha askerci bir görünüm aldı. Çünkü bir korku ve telaş içinde. Bu cümleleri söyleyen bir Anayasa profesörü, siyasette acemi olabilir ama onu küçümseyerek üstünü kapatması olmaz. CHP bunun arkasında durmak zorundaydı. Dursaydı bu olaydan kazançlı çıkabilirdi. Ama şu anda CHP askerden tırsmış, iktidara gelirse de ben askerin sözünden çıkmam gibi bir tavırda. Tarihi bir hata yaptı.’’

"Muhalefeti beceremiyorlar"

Siyasette muhalefeti beceremiyorlar. Korkuyorlar. Mesela direniş diyor, Ak Parti çıkıyor sen eşkıya mısın kardeşim diyor, korkuya kapılıyor. Hayır, kardeşim seçime gidiyorsun, direniş mi, evet direniş diyeceksin. Bir lafı söyledin mi artık onu tevil yoluna gitmeyeceksin. Orda yiğitçe çıkacaksın, haklı olduğunu inanıyorsan ben bunu dedim diyeceksin, evet kardeşim demokrasilerde göğüs göğüse çarpışma da vardır. Direniş ilk önce psikolojik. Direniş mahalle mahalle köy köy, dolaşırsın derdini anlatırsın. Gerekirse kitle gösterileri yaparsın. Bu şiddet değil. Ya bunu söyleme ya da arkasında dur. sadece CHP değil MHP de öyle. Sadece mitinglerde 8 oktava kadar çıkıp muhalefet olmuyor.  
Ben Ak Parti'yi muhalefet ediyorum. Ak Parti'nin iktidarda olmasından fazla hazzetmiyorum. Ben yazımı yazarım siyasete girmeye niyetim yok. Şimdiye kadar kimse aramadı, çağırırlarsa, sana ihtiyaç var derlerse sorarım millete ona göre bakarım. Ama siyaset hevesim yok.’’