Çalık'tan yeni bir kanal daha geliyor!

"Çalık Grubu basındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Grup ekonomi alanında faaliyet gösterecek bir kanal kurmak için düğmeye bastı."

GAZETECİLER.COM - Her hafta kaleme aldığı yazılarında medya konusunda kulis haberlerine de yer veren Vatan gazetesi yazarı Ufuk Şanlı, bugün de köşesinde medya gündemine dair çok ilginç bir habere yer verdi.

Şanlı'nın yazısına göre "Çalık Grubu basındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Grup ekonomi alanında faaliyet gösterecek bir kanal kurmak için düğmeye bastı."

İşte Vatan yazarı Şanlı'nın köşesinde yazdıklarından bir bölüm:

ÇALIK'TAN YENİ BİR HAMLE DAHA

"Türkiye'nin ikinci büyük medya grubunun sahibi, ünlü işadamı Ahmet Çalık yeni bir hamle daha yapmaya hazırlanıyor. Çalık Grubu ekonomi alanında faaliyet gösterecek bir kanal kurmak için düğmeye bastı.

Çalık Holding, 2008'de Sabah-Atv'yi satın aldığında elinde sadece bir tv kanalı bulunuyordu. Tv yayıncılığı alanında büyümek ve bu sayede reklam pastasından daha fazla pay almak isteyen Grup geçen yıl çocuk kanalı Minika ile haber kanalı A haber'i yayına soktu.

ÜNLÜ EKRAN YÜZLERİNE TEKLİF GÖTÜRDÜLER

Çalık'ın şimdiki hedefi ise ekonomi kanalı kurmak. Ekonomi kanalı için gereken teknik altyapıya sahip olan grup, yayıncılık konusunda biraz sıkıntılı.

Yeni kanalın saygın ve etkili bir mecra olmasını isteyen Turkuaz Medya yöneticilerinin bazı ünlü ekran yüzlerine teklif gördüğü ve cevap beklediği öğrenildi.

YENİ KANAL NE ZAMAN YAYINA BAŞLAYACAK

CNBC-e ve Bloomberg HT'ye rakip olması beklenen kanalın 2013 yılının ikinci yarısında yayına başlaması bekleniyor."