Çağdaş Ulus

Vatan

6 yıldır İngiltere'de yaşayan Ergenekon davası sanıklarından eski AK Parti vekili Turhan Çömez, ''Türkiye'yi çok özledim ama ancak beni sanık sandalyesine oturtmak isteyenler o sandalyeye oturduğunda yurduma döneceğim'' dedi.

2008 yılında Türkiye'den Londra'ya dil eğitimine geldikten iki ay sonra hakkında Ergenekon üyesi olduğu iddiasıyla dava açılan ve bir daha Türkiye'ye dönmeyen eski Ak Parti Balıkesir Milletvekili Turan Çömez'le Londra'da Vatan gazetesinden Çağdaş Ulus konuştu.

Çömez, Çağdaş Ulus'a şunları söyledi:

"Ergenekon davası fiilen çöktü. Cezaevinde de kimse kalmadı. İlk günden beri iddiaların mantıksız olduğu biliniyordu. Eğer dönüp yargılansaydım ben de uzun yıllar boşu boşuna cezaevinde yatırılacaktım. Son zamanlarda savcılar kumpas iddiasını araştırıyor. O dönemde hakkımda akıl almaz şeyler yazıldı. Savcılar sonuca ulaşıp da beni sanık sandalyesine oturtturmak isteyenleri o sanık sandalyesine oturturlarsa işte o zaman ülkeme döneceğim. Ama şunu belirtmek isterim ki sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan da yanıltıldı. Artık bu utanç davasının büyük bir kurgu ve çirkin bir tezgah olduğu ortaya çıktı. Dava hakkaniyetli bir şekilde görülürse eminim toplum vicdanını yaralayacak çok daha acı verici gerçekler ortaya çıkacak. Kendisine düşen bu süreci makul bir şekilde yeniden ele almak ve gerçek suçlulara hesap sorulacak bir süreci başlatmak. Bu sanıyorum yaşadığı hukuk mağduriyetinin de kendisine yüklediği önemli bir sorumluluktur. "

Vatan gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus, dikkat çeken bu haberiyle günün muhabiri oldu