Bulsunlar ses kaydını alnını karışlarım

Taraf'ın son bombası 'Balyoz' gündemi sallıyor. Yiğit Bulut plana imza atan hedefteki general Çetin Doğan'ı canlı yayında konuşturdu.

GAZETECİLER.COM

Taraf''ın gündeme bomba gibi düşen Balyoz Darbe Planı haberinin başlattığı tartışma büyüyerek sürüyor. Taraf'ın haberinde iddiaların baş muhatabı olan emekli Or General Çetin Doğan suçlamalrı yanıtlıyor. Dün akşam Star TV Ana Haber Bülteni'nde Uğur Dündar'ın konuğu olan Doğan bugün de Habertürk ekranlarında Yiğit Bulut'a canlı yayın konuğu oldu.

GENERAL BASKIN BASANINDIR TAKTİĞİNİ UYGULADI!

Doğan çarpıcı açıklamalarla kendini savunurken adeta 'baskın basanındır' taktiğini uygulayarak saldırıya geçti. Yiğit Bulut ise Uğur Dündar'dan farklı olarak daha sert ve nokta atışı sorular sormayı tercih etti. Yayın boyunca kendinden emin görünmeye çalıştı. Olayı ikna edici düzeyde izah edemedi. Bunu yerine Taraf'ı hedef açıklamalarla konuyu tartışmanın içeriği değil, taraflarıyla sınırlı tutmayı tercih etti.

Yiğit Bulut: Burada darbe planı olduğu iddia edilen belgeler bir oyun mu şimdi?

Çetin Doğan: Anayasa Mahkemesi'nde askere sivil darbe yolunu açacak yasa görüşülecek. Anayasa Mahkemesi'nin kararını etkilemek için harekete geçilmiş olabilir. Yazdığım yazılar bazı çevrelerin bamteline basmış olabilir. Bu sebeple de harekete geçmiş olabilirler.

Benim başkanı olduğum Batı Çalışma Grubu'nun görevi irticai faaliyetleri takip edip bilgi toplamak ve bu bilgileri yetkili organlara iletmekti.

2002'de bir harp oyunu, bir seminer yapıldı. İsmi Balyoz değildi. Bu isimle hareket planı olmaz. Biz doğru düzgün isim koyarız, böyle saçma sapan, korkutucu isimli seminer planı olmaz.

Ben harekat başkanıyken İçişleri Bakanlığı ile protokol imzaladık. EMASYA protokolü denilen, bu protokolde benim imzam var. Bu protokol çerçevisinde, asayişe karşı olaylar büyüyünce önlemek için askeri güç çağırılır. Yetki mülki amirden düşer, kolluk kuvvetlerine geçer.

Şöyle düşünün Kapalıçarşı yağmalanıyor. Kızıl bayraklar ya da yeşil bayraklar çekilmiş, kalkışma başlamış. Burada polis kuvveti yetersiz kalır. Ordu da müdahele eder haliyle.

[photos]

FATİH ÇEKİRGE BALYOZ'CU GENERAL İÇİN DEMOKRASİ GÜZELLEMESİ YAZMIŞ!

Yiğit Bulut: Gazetecilerle ile ilgili bir iddia da var. Tutuklanacaklar listelenmiş...

Çetin Doğan: Sayın Uğur Dündar'a da dün akşam açıkladım. Bilgi kirliliği ortamı var. Bunun giderilmesi gerekir.Benim görev dönemimde verdiğim bir birifingten sonra Fatih Çekirge bir yazı yazmıştı. 'Demokrat olmak için sivil olunması gerekmediğini anladım bugün' demişti. Yani öyle bir şey mümkün olabilir mi?

Yiğit Bulut: Taraf yarın da orjinal CD'leri açıklayacakmış.

Çetin Doğan: Sarf ettiğim sözler arasında, 'şurayı bombalayacağız vs' gibi bir ifademi bulurlarsa alınlarını karışlarım.

Yiğit Bulut: O kadar iddialısınız. Peki yazılı bir beyanınızı bulabilirler mi?

Çetin Doğan: Kesinlikle hayır. Bulamazlar. Mesela bugünkü Taraf'da, mütakere basınımızda benim bazı sözlerim var. Bunları ben söyledim evet. TSK'nın prensiplerini anlatmışım.

HEDEFTEKİ GENERAL 'HODRİ MEYDAN' DEDİ!

Yiğit Bulut: 'Hodri meydan' diyorsunuz.

Çetin Doğan: 'Hodri meydan' diyorum. Buyursunlar.

Yiğit Bulut: Çok general suçlandı ama bir tek siz çıkıp konuştunuz.

Çetin Doğan: Birilerinin çıkması gerekirdi. Ben doğrudan itham edildiğim için konuşmalıyım.

Yiğit Bulut: Ama diğerleri de doğrudan suçlandı. Hiç biri de çıkıp konuşmadı.

Çetin Doğan: Ben dün ne dediysem bugün de arkasındayım.

Yiğit Bulut: 'AKP hakkında sakıncalı düşüncelerim vardır. Ama AKP'yi göndermenin yolu seçimdir.' Böyle mi düşünüyorsunuz.

Çetin Doğan: Gayet tabii. Bu konulardaki tavrım hep bu olmuştur.

HÜKÜMETE 'TABANI MERKEZE ÇEKİN, DİNİ KULLANMAYIN' GİBİ TELKİNLERDE BULUNDUM!

Yiğit Bulut: Özden Örnek'in günlükleri için ne düşünüyorsunuz.

Çetin Doğan: Doğru olduğunu sanmıyorum. Kendisi de kabül etmiyor. Ama doğruysa bile kendi aralarındaki sohbetlerdir.

Yiğit Bulut: Hükümete şarj uygulamayı düşündünüz mü? Yani baskı altına almak, rahatsız etmek. Tabiri caizse 'piskopat etmek'....

Çetin Doğan: Hayır, hayır. Ama şunu söyledim kendilerine, telkinlerde bulunmuşumdur, yasal yollardan paylaşmışızdır. 'Tabanınızı merkeze çekin, dini kullanmayın' gibi telkinlerde bulundum sadece.

Yiğit Bulut: Peki Seçilmiş Başbakan'a sizin telkinde bulunması doğru mudur?

Çetin Doğan: Seçilmişlik herşey anlamına gelmez. Demokrasi yalnız seçim değildir. Kuvvetler vardır, kurumlar vardır. Anayasa'da hükümetin nasıl iktidar olacağını ortaya koyar.

Yiğit Bulut: Ama 'tabanınızı merkeze çekin' gibi telkinler yerinde mi?

Çetin Doğan: Bu uyarılara uyulsaydı Anayasa Mahkemesi'nden çıkan karara gerek kalmayacaktı.

Yiğit Bulut: Bunları okuyunca benim kanım dondu. İddia edildiği gibi bir belge olursa alınlarını karşılarım dediniz.

HABER YALAN ÇIKARSA TARAF'IN YAYIN HAYATI BİTMELİ

Çetin Doğan: Eğer bir şey çıkartırlarsa onlar alnımı karışlasın. Ama çıkartamazlarsa ben onların alnını karışlarım. Kabül ediyorlar mı?

Yiğit Bulut: Bunu onlara söyleyeceksiniz. Bence de eğer bu haber yalan çıkarsa bu gazetenin yayın hayatının devam etmemesi gerekir.

Çetin Doğan: Biz o gazetenin yayın hayatına nasıl devam ettiğini biz biliyoruz.

Yiğit Bulut: Ben bir vatandaş olarak 'Eğer hükümeti düşürmek gerekiyorsa ben oyumla düşürürüm siz karışmayın' dersem bu doğru bir cümle midir sizce?

Çetin Doğan: Gayet tabii..

Yiğit Bulut: Siz bu gazetenin yayın yönetmeniyle çıkıp tartışır mısınız?

Çetin Doğan: Gayet tabii.

Yiğit Bulut: Çıkar belgeleri sunarsa kabül eder misiniz?

Çetin Doğan: Tabii ederim...

YİĞİT BULUT: TARAF'A CANLI YAYIN ARACI GÖNDEREYİM TARTIŞALIM!

Yiğit Bulut: İlk defa bir general çıkıp konuşuyor gerçekten.

Çetin Doğan: Halkı sarsan bir ve çok ciddi konu. Bir harp oyunu, b,r jenerik, bir senaryo öyle bir sunuldu ki. Böyle bir şey yok ki. Böyle bombalamalar...

Yiğit Bulut:Peki Kafes var, Ayışığı, Yakamoz, Eldive gibi o kadar çok ki. Hepsi yalan mı?

Çetin Doğan: Ben emekli oldum ve benim bildiğim gördüğüm bir darbe girişimi planı falan olmadı.

Yiğit Bulut: Burdan Ahmet Altan, Yıldıray Oğur, Yasemin Çongar, Mehmet Baransu'ya sesleniyorum. Size Kadıköy'e canlı yayın aracı da göndereceğim. Çetin Doğan 'Hodri meydan' diyor. Taraf gazetesine teklifimiz açıktır. Kabül ederlerse Sayın Doğan da burada bekleyecek. Sayın Doğan bütün suçlamaları red ediyor.