Bülent Arınç'a ilk dilekçe Akşam'dan...

Akşam gazetesi yazarı Burhan Ayeri Bülent Arınç'tan il olarak ne yapmasını istedi? İşte Ayeri'nin sarı basın kartları ile ilgili Arınç'tan isteği!

Yeni Başbakan Yardımcısı Manisa Milletvekili Bülent Arınç'a ilk dilekçeyi Akşam gazetesi uzattı. Akşam gazetsinden Burhan Ayeri sütununda bugün Bülent Arınç'tan isteiği şeyi yazdı: "Kendisine bağlanan 'Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nün Emniyet İstihbaratı'ndan MİT'ine kadar sorup, dağıttığı Basın Kartları'nın yerlerde sürünen haysiyetini kurtarmalı."

- (...) Yerel, Genel tüm seçimlerde geçerli olan bu hüviyetler bankalara geldi mi, adam sınıfına sokulmuyor. Üstünde özel fligramı, soğuk damgası bulunan 43 yıllık emeğimizin ürünüyle maaşımızı vermeyi reddettiler.

Vatandaşlık kimlik, vergi numaraları olmayan ehliyetimizi kabul ediyorlar da, Başbakanlık'ın kılı kırk yarıp, bin soruşturmadan sonra dağıttıklarının 'Esamesi okunmuyor'. Arınç'ın, Cemiyet, Dernek ve de Sendika'nın sözünü dinlemeyen şu 'Bankalar Birliği'nin kulağını çekeceğine inananlardanız. Merak eden okurlarımız için tüyo verelim. Sözünü ettiğimiz finansal kuruluş bugünlerde 'Issız Ada kuşakları'yla ekranlarda sıkça yer alıyor.