Bugün yazarından Ahmet Taşgetiren'e sitem...

Ahmet Taşgetiren'in Bugün'den ayrılırken yaptığı açıklamaya gazetenin yazarlarından Ali Atıf Bir tepki gösterdi...

GAZETECİLER.COM
AKP ile cemaat arasındaki savaşta AKP cephesinde pozisyon alan ve gazetesi Bugün'den ayrılıp Star'la anlaşan Ahmet Taşgetiren'e eski gazetesinden tepki geldi.

Bugün yazarı Ali Atıf Bir, Taşgetiren'i hedef aldığı yazısında "Taşgetiren'in açıklaması BUGÜN'deki tüm köşe yazarlarını aynı çizgide yazılar yazan kişiler olarak gösterdiği için hak yiyen bir açıklama." dedi.

İşte Ali Atıf Bir'in yazısının ilgili bölümü:

Ahmet Taşgetiren'i severim. Çok nazik, saygılı iyi bir düşünce adamı olarak görürüm kendisini. Birkaç yıldır da BUGÜN'de köşe komşuluğu yapıyoruz. Geçen hafta kendi isteğiyle BUGÜN'den ayrıldı. Daha sonra da "gazetemle fikir ayrılığı yaşadım" gibi nedenler ileri sürdü. Nerede çalışacağına tabii ki yazar karar verir ama bu açıklama beni biraz kırdı. Sanırım diğer köşe yazarlarını da kırmıştır. Her gazetenin kuşkusuz sahibi-genel yayın yönetmeni-yazı işleri üçlemesi tarafından konan ve sürdürülen bir editoryal politikası var. Biz köşe yazarları ise bu politikanın dışında yazıyoruz. Eğer köşe yazarı özgürlüğünden söz ediyorsak da bunun böyle olması gerekir. Taşgetiren'in açıklaması BUGÜN'deki tüm köşe yazarlarını aynı çizgide yazılar yazan kişiler olarak gösterdiği için hak yiyen bir açıklama. Kırgınlığım bundan. Bu demektir ki; Taşgetiren bundan sonra nerede yazacaksa, onun ne dediğini biz o gazetenin editoryal politikasından tahmin edeceğiz. Böyle bir şey olabilir mi? Kırgınlığımı Taşgetiren'e ileteyim dedim. Sevgi ve saygıyla Sayın Taşgetiren.

ALİ ATIF BİR TÜM YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Salih Tuna: Ne yapmalı