Bugün yazarına cemaatten ağır tepkiler geliyor!

AKP cemaat savaşında ortada duran isimlerden Bugün yazarı Ahmet Taşgetiren cemaat içinden aldığı tepkileri köşesine taşıdı...

GAZETECİLER.COM
AKP ile cemaat arasındaki dershane savaşında cemaat medyasında yazan ama ortada duran isimler arasında yer alan Ahmet Taşgetiren cemaat içinden aldığı eleştirilere yanıt verdi.

CEMAAT İÇİNDEN ALDIĞI TEPKİLERİ YAZDI

Bugün gazetesindeki köşesinde dershane savaşlarında ortaya çıkan tabloyu çok sayıda yazıyla yorumlayan Ahmet Taşgetiren AKP'ye dönük bir eleştirel tutum almaktan kaçınmış ve ortada bir poizsyon almıştı. Taraf'ın MGK belgelerini yayınlamasını eleştiren Taşgetiren Mehmet Baransu'yu hedef almış "hükümetin eline büyük koz verdiler" demişti. Cemaat medyası içindeki aykırı tutumu nedeniyle içerden sert eleştiriler aldığını açıklayan Taşgetiren bugünkü köşesinde aldığı tepkilere yanıt verdi.

CEMAAT PİRİNÇ BEN DE PİRİNCİN İÇİNDEKİ TAŞMIŞIM!

"Meğer ben neymişim? Bir Çin atasözünde "Pirincimin içindeki beyaz taştan korkarım" dendiği gibi, pirincin içindeki taşmışım ve benden korkulmalıymış. Pirinç cemaat ve ben Ahmet Taşgetiren." diyen Bugün yazarı "En bulunmaz yayını Taraf yapıyor değil mi? Hiç sorgulanmamalı Taraf değil mi?" diye sordu.

HİZMETİN TEPESİNDEKİLER TAŞGETİREN İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Taşgetiren Cemaat ile olan hukukunu tarif ettiği yazıda "hizmet" kurumlarında çalıştığını hatırlattı ve aldığı tepkilerin cemaatin tepesinde nasıl bir karşılık bulduğunu sorguladı. Cemaat tabanından aldığı tepkiler için "on yıllardır dost olarak aynı iklimleri paylaştığım Hizmet'in öndeki simaları tarafından nasıl karşılandı onu merak etmekteyim." diyen Taşgetiren cemaatten yanıt bekliyor.

İşte Taşgetiren'in yazısındaki ilgili bölüm:

Ben ki, BUGÜN'de yazıyorum. BUGÜN Hizmet'e yakın bir gazete. Aksiyon'da yazıyorum. Hizmet'in dergisi. Burç FM'de yıllardır "Günün yorumu" başlığı altında hafta içi her gün sabah-akşam yorum yapıyorum.

Hizmet camiasının davetiyle yüzlerce konferansa, sohbete katıldım.

Ailem içinde hizmet bünyesinde hizmet eden onlarca insan var.

Ben imam hatip kökenliyim, İslam Enstitüsü'nde okudum. Tertemiz Müslüman bir anne babanın çocuğuyum. Çocukluktan beri de hayatım İslami hizmet alanlarında geçti.

Şimdi ortada durup, herkesi kardeşliğe dostluğa çağırıp, bu süreçte ortada dolaşan malzemelerin test edilmesi gerektiğini yazıyorum.

Ne oluyorum o zaman?

Pirincin içindeki taş oluyorum.

Peki Leyla İpekçi ne? Mümtazer Türköne ne? Mustafa Ünal ne?

En bulunmaz yayını Taraf yapıyor değil mi? Hiç sorgulanmamalı Taraf değil mi?

Şu yukarıda benim için yazılanlar, Hocaefendi'nin gönül dünyasına nasıl yansıdı, onu merak etmekteyim. Şu yukarıdaki satırlar, on yıllardır dost olarak aynı iklimleri paylaştığım Hizmet'in öndeki simaları tarafından nasıl karşılandı onu merak etmekteyim.

AHMET TAŞGETİREN'İN TÜM YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Salih Tuna: Ne yapmalı