Bugün 28 Şubat neşe doluyor insan!

Ergun Babahan ve Yıldıray Oğur herkesin 28 Şubat'ını kutlamış bugün! Post modern darbenin yıldönümünde her şey daha komik görünüyor!

GAZETECİLER.COM

Post modern darbe olarak tarihe geçen 28 Şubat'ın yıldönümünde medyadan da ilginç yankılar geliyor. Liberal kimlikleriyle bilinen Taraf yazarı Yıldıray Oğur ile Star yazarı Ergun Babahan 28 Şubat'ın yıldönümünde hayli eğlenceli şeyler yazmışlar. Hürriyet yazarı ve , Sabah'tan gibi isimler de 28 Şubat'ın yıldönümünde dalgalarını geçmeden edememişler...

Star yazarı Ergun Babahan büyük küçük herkesin 28 Şubat'ını kutlamış bugün! Babahan post modern darbenin getirdiklerini ve götürdüklerini muhasebe ederken ilginç sonuçlara

"Bugün 28 Şubat neşe doluyor insan

Uymadı ama olsun. Gerçekten de üzerinden 13 yıl geçtikten sonra 28 Şubat’ın nasıl hayırlara vesile olduğuna tanıklık ediyoruz.

28 Şubat bir dönüm noktası oldu.

13 yıl sonra gelinen yer, toplum mühendisliğinin alenen iflasıdır.

28 Şubat, muhafazakar bir iktidarı devirmek amacıyla yapılmıştı.

Bin yıl sürmesi amaçlanan 28 Şubat’ın ana hedefi vesayet sistemini güçlendirerek sürdürmek, muhafazakarları başta iktidar olmak üzere yargı sistemi, yüksek bürokrasinin kritik noktalarından uzak tutmaktı.

Askeri sistemin göbeğine oturtan post-modern bir darbeydi.

(...)

Yani 28 Şubat aslında tam da amacının tersi bir sonuç doğurdu.

Zaten Türkiye’de her darbe ve müdahale döneminin ardından bu gerçeğe tanıklık ediyor.

Halk darbeye tepkisini sokağa dökülerek değil ama önüne sandık konulduğu an gösteriyor.

28 Şubat da bunun bir tekrarı oldu.

O dönem şiir okuduğu için cezaevine gönderilen Recep Tayyip Erdoğan şimdi başbakan.

Çankaya’ya çıkıp cumhurbaşkanı olması kuvvetli bir ihtimal.

Erdoğan’ın cezaevine gönderilmesinde etkin olduğu bilinen emekli Orgeneral Çetin Doğan ise darbe teşebbüsü iddiasıyla tutuklandı.

Topluma çamur gibi biçim verilemeyeceğinin bundan daha çarpıcı bir örneği olabilir mi?

Demokrasinin önünü kesmek amacıyla gerçekleştirilen 28 Şubat tam da aksi sonuca ulaştı.

Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat Türkiye’nin demokrasi serüvenini güçlendirdi, özgürlerin yolunu açtı.

Şimdi sırada geniş çaplı yargı reformu var.

Onun sonucunda da generallerin çağrısıyla koşa koşa Genelkurmay’a brifing almaya gitmeyen bir yargı sınıfı ortaya çıkacaktır."

Yıldıray Oğur da herkesin 28 Şubat'ın mucidlerine teşekkür ederek başlıyor

28 Şubat için gecikmiş bir teşekkür

1) Genelkurmay Genel Sekreterliği görevini devraldığım günden itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iç ve dış kamuoyunda en iyi şekilde tanıtılması, milli konularda ülkemizin çıkarlarının savunulması ve Cumhuriyet’imizin bekası için çok değerli çalışmalarda bulunduklarını tesbit ettiğim basınımızın önde gelen isimleri EK’te gönderilmiştir.

2) Söz konusu basın mensuplarına, bu çalışmalarında gösterdikleri işbirliğinden ve vermiş oldukları hizmetlerden dolayı takdir ve teşekkürlerimi bildiren mektuplar yazılacaktır.

3) Gönderilecek mektuplara esas, taslak mektubun 19 Haziran 1998 tarihine kadar yazılarak takdim edilmesini ve mektupların postalanma işlemlerinin 28 Temmuz 1998 tarihine kadar tamamlanması için gerekli planlamanın yapılmasını rica ederim.

Erol Özkasnak
Tümgeneral
Genel Sekreter

***

Bugün 28 Şubat.

Türkiye yine darbelerle hesaplaşmaya çalışıyor. Bunu hukukun içinde kalarak yapmayı başarırsak 28 Şubat’tan en acı rövanşı almış oluruz.

Bunun için herkese düşen görevler var.

Mesela eğer 1998 yazında size de 28 Şubat’ın medya ile ilişkiler sorumlusu Erol Özkasnak’tan “gösterdiğiniz işbirliği ve vermiş olduğunuz hizmetlerden” dolayı bir teşekkür mektubu geldiyse bugün size düşen görev oturup bir iç muhasebe yapmaktır.

Size neden postmodern bir darbenin merkez üssü olan bir Genelkurmay’dan, altında o darbenin medya operasyonlarını yürüten ismin imzasını taşıyan bir teşekkür mektubu geldiği üzerinde düşünebilirsiniz.

Ya da gazetecilerin “milli konularda ülkemizin çıkarlarının savunulması ve Cumhuriyet’imizin bekası için çok değerli çalışmalar yapmak” gibi bir vazifeleri olup olmadığı konusunda kafa patlatabilirsiniz.

Baktınız ki işin içinden çıkamıyorsunuz, 70 Milyon Adım Koalisyonu 28 Şubat’a karşı bugün Tünel’den Taksim’e 70 Milyon adım atacak. Darbecilere karşı iki slogan atmak size de iyi gelecektir...