'Bu diziler Kürtleri eciş bücüş gösteriyor!'

Altan Tan, TRT dahil hükümete yakın kanallarda yayınlanan 'terör' temalı dizileri eleştirdi, 'bu diziler mi orta Anadolu'yu barışa ikna edecek' diye sordu...

GAZETECİLER.COM
BDP milletvekili Altan Tan başta cemaat olmak üzere hükümete yakın kanallarda ve TRT'de yayınlanan 'terör' temalı dizileri topa tuttu. CNN Türk'te Şirin Payzın'ın modere ettiği 'Ne Oluyor?'da konuşan Tan, 'yandaş' kanallardaki sözkonusu dizilerin Kürt sorununda barış sürecine hizmet etmediğini söyledi.

ORTA ANADOLU'YU BU DİZİLER Mİ BARIŞA İKNA EDECEK?

Altan Tan Türkiye'nin ana gövdesinin "Sünni Türk ve Hanefi" bir kitleden oluştuğunu söyleyerek Türkiye'yi değiştirmek için bu kitlenin olurunun alınmasının bir zorunluluk olduğunu dile getirdi. Ancak bu konuda sorumluluk taşıyan aktörlerin bunun tersi yönde harekt ettiklerini söyleyen Altan Tan örnek olarak 'terör' temalı dizileri gösterdi.

"BU DİZİLER KÜRTLERİ ECİŞ BÜCÜŞ GÖSTERİYOR!"

Gerçek bir barış isteniyorsa kara propaganda amaçlı bu tip dizilerin tedavülden kaldırılmsaı gerektiğini söyleyen Altan Tan eleştirilerini hayli çarpıcı bir örnekle ifade etti:

"Türkiye değişecekse, değişim dönüşüm olacaksa bu kitle evet demeden oy vermeden bun yapmak mümkün değil. Yani reel politikte böyle bir durum var. Bizce sünni, dindar, muhafazakar herkes ders çıkarmalı. Dün yapılan hatalar özeleştiri ile geçiştirilebilir. Ama hala Türkiye'nin en büyük cemaatinin yayın organlarında bir sürü dizi yayınlanıyor. Dezenformansyon yapılıyor. Cemaatin kanalında Tek Türkiye, Kollama, Ölümsüz Kahramanlar, TRT'de Sakarya-Fırat gibi diziler devam ediyor. Bu dizilerde bir tane şekli tipi konuşması eli yüzü düzgün Kürt ve PKK'li tiplemesi yok. Benim bir arkadaşım takıldı 'Murat Karayılan'ı televizyonda gördüm vallahi AK Partili bakanların çoğundan yakışıklı...' Fakat bu dizilere bakarsan bütün Kürtler eciş bücüş, hangi dille hangi şiveyle konuştuğu belli değil... Bunların artık temizlenmesi lazım."

İŞTE O ANLAR:

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor