Bu da oldu: Diziyi anlama kılavuzu yaptılar!

"Karmaşık ilişkiler üzerine kurulu diziyle ilgili izleyicinin kafasını daha fazla karıştırmamak adına 14 dakikalık bir özet yapıldı. Adı da 'Son Kılavuzu"

GAZETECİLER.COM -  "Dizi tarihimize geçecek olay ATV'in 'Son' dizisine nasip oldu."

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, "Karmaşık ilişkiler üzerine kurulu diziyle ilgili izleyicinin kafasını daha fazla karıştırmamak adına 14 dakikalık bir özet yapıldı. Adı da 'Son Kılavuzu" yazdı ve o bölümün sırrını anlattı:

"Komplo teorimiz şöyle; yapım şirketi senariste "Baba, sen öyle karışık kuruşuk hikayeler anlatma. Milletin kafası karışıyor, gel en iyisi biz bunu bir özetle bildik bir hikayeye dönüştürelim" demiş. Senarist; "Benim senaryoma karışamazsınız. Emek verdim ve bu soru işaretlerini bulmak için kafa patlattım" diyerek karşı çıkmış. Yapım şirketi, "Kardeşim şimdi entel dantel olayları bırak gel, şu işi vatandaşın anlayacağı hale sokalım. Senin hikaye bitene kadar bizim reytingler de bitecek" diyerek ikna etmiş! Çünkü 14 dakikalık özetin bize verdiği şu; Selim'in iki eşi var. Bunlardan da iki çocuğu... Kılavuz, basit, anlaşılır, reyting alabilir bir haldeydi yani!"