'Bu bir dönem soruşturması değil!'

28 Şubat soruşturması için "medya ayağı vardı diyip intikam fırsatına çevirmeyin" diyen Kekeç'ten ilginç bir çağrı var...

GAZETECİLER.COM - Star yazarı Ahmet Kekeç de gündemin ana maddesini yorumlayan köşe yazarlarından biri. Kekeç 28 şubat soruşturmasını konu edindiği yazısında  "Bu bir “dönem soruşturması” değildir. Bir darbe soruşturmasıdır." dedi ve ekledi: "Bu darbenin basın ayağı var, siyaset ayağı var, sermaye ayağı var" gibi, “hedef dağıtacak” işlere hiç tevessül edilmesin."

İşte Kekeç'in kaleminden 28 Şubat soruşturmasını intikam fırsatına dönüştürmeyin çağrısı:

BU BİR DÖNEM SORUŞTURMASI DEĞİL

"Postmodern darbe soruşturmasının “ilk dalga tutuklamaları” dün başladı.

Bunun, belli ki, ikincisi, üçüncüsü, belki dördüncüsü olacak.

Başlık olarak seçtiğim “intikam saati”, bu soruşturmanın “intikam fırsatına” dönüştürülmemesi gerektiğine ilişkin bir “temenni”yi yansıtıyor, başka da bir amacı yoktur.

Hele, “Bu darbenin basın ayağı var, siyaset ayağı var, sermaye ayağı var” gibi, “hedef dağıtacak” işlere hiç tevessül edilmesin.

İçinden çıkamayız...

Bu bir “dönem soruşturması” değildir.

Bir darbe soruşturmasıdır.

Darbe soruşturmalarında izlenecek yol izlenmeli, “hukuk dışı” işleri saptanmış kişi ve kuruluşlar, “hukuki yargılama” çevresinde yargılanmalıdır. Budur...

ELBETTE MEDYA AYAĞI VARDI

Elbette, 28 Şubat’ın bir medya ayağı vardı.

Bir sermaye ayağı vardı.

Bir siyaset ayağı vardı.

Denilebilirse, 28 Şubat, “siyaset-medya-sermaye” ortaklığının desteğiyle kotarılmış bir darbeydi. Soruşturulması gereken şey, destekçi kişi ve kuruluşların, darbeyi tedvire memur odaklarla (TSK içindeki darbe cuntasıyla) kurduğu “organik ilişki” olmalıdır.

Bu cümleden olarak, saptanmış her “ilişki”, muhakemeye konu edilmelidir.

Bitti...