'Boş ver bu lafları, sen bize manşet at!'

Cüneyt Özdemir'den CNN Türk parlemanto muhabirine canlı yayında ilginç bir tepki geldi: 'Melek bırak bunları, sen bize Ankara'nın manşetini at'

GAZETECİLER.COM
Cüneyt Özdemir, CNN Türk ekranlarında günün en ilginç canlı yayın bağlantılarından birine imza attı. Ankara'ya bağlanan Özdemir, CNN Turk Parlamento muhabiri Melek Erhan ile başkentin nabzını tutmak istedi. Ancak muhabirin haber aktarma biçimine itiraz edince canlı yayında ilginç diyaloglar yaşandı.

Cüneyt Özdemir muhabir Erhan'a 'bize gün boyu herkesin öğrendiği haberleri anlatma, bize Ankara'dan bilinmeyen bir şey anlat lütfen' dedi. Muhabir standart kulis haberlerinden giriş yapınca müdahale eden Özdemir, 'Melek boş ver bu lafları, her TV programında bunlar konuşuluyor, sen bize Ankara'nın manşetini at' dedi. Zor durumda kalan muhabir ne diyeceğini bilemeyince Özdemir yine devreye girdi.

Melek Erhan'a farklı bir haber anlatımı yapacaklarını söyleyen Özdemir sözü muhabire bırakmak yerine kısa soru cevaplardan oluşan diyaloglarla haberi geçti. Sonrasında ise TV muhabirlerinin klasik haber dilini eleştirdi.

"Melek biz bu konuşmalarımızı gelecek sezon devam ettirelim. Bütün bu TV klişelerini yıkan bir diyalog oluşturalım istiyorum. Böyle bir dil var. Bütün TV muhabirleri aynı şeyleri aynı tonda aynı cümlelerle anlatıyorlar. Kimse de itiraz etmiyor bu dile. Garip olan bu..."

Özdemir, bu bağlantıdan sonra izleyicilerden gelen bazı tepkileri de paylaştı. Özdemir'in muhabiri 'ezdiği' yönündeki eleştirileri aktaran Özdemir 'Melek eğer diğer habercilerin arasında sıyırılmak istiyorsa böyle yapmaya devam edeceğiz' dedi.

Ankara'dan sonra Diyarbakır'a bağlanan Özdemir muhabir Ferit Aslan'dan bölgedeki gelişmeleri aktarmasını istedi. Özdemir, DHA'nın deneyimli muhabiri Ferit Aslan'ın akıcı ve öz anlatımı üzerine 'işte budur' dedi.

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor