Bizim Yenge'nin katili senaristler olacak

Muhteşem bir oyuncu kadrosu ile ancak bu kadar kötü bir dizi yapılabilirdi. Tebrikler! Becerdiler...

GAZETECİLER.COM - Bizim Yenge dizisi artık alarm veriyor.
Muhteşem bir oyuncu kadrosuna sahip olan dizinin senaryosu rezalet... Diyaloglar ve espriler ilkokul çocuklarına bile hitap etmiyor.

İzleyicinin haftalardır oyuncuların hatrına tanıdığı kredi de artık tükenmek üzere... Senaryoya çeki düzen verilmezse bu güzel oyuncu kadrosuna yazık olacak.

Dizi yapımcılarına da burada bir çift lafımız olacak. Elbette bir Sulhi Dölek daha bulmak imkansız... Haliyle İkinci Bahar, Süper Baba, Yabancı Damat gibi efsane diziler de beklemiyoruz. Ancak iyi senaristler olmadığı taktirde, yetenekli isimler piyasaya dahil edilmediğinde gördüğünüz gibi (muhteşem kadroya rağmen) "pespaye" işler ortaya çıkıyor.

Bu sadece bizim kanaatimiz değil.. Milliyet yazarı Asu Maro da "komedi zeka işidir" diyerek bakın diziye nasıl eleştiriler getirmiş:

*"Yedi yaş altı çocukların takip edebileceği basitlikte akıyor her şey, 70 dakika ekran karşısında oturuyoruz, hiçbir şey olmuyor. Oysa seyircinin de en az senin kadar akıllı olduğu düşünülerek yapılmalıdır komedi."

*"Ayşenil Şamlıoğlu'nu, Şebnem Bozoklu'yu, İlker Aksum'u, Yetkin Dikinciler'i, Tülin Özen'i bir dizide biraraya getirmenin şahane bir şey olduğunu düşünüyorum. Ama böyle bir kadroyu oluştururken onların eline sağlam bir senaryo verememek de bir o kadar hazin."

*"Üzgünüm ama artık değil gülmek, gülümsemek bile mümkün olmuyor, hatta en son yetenek yarışması bölümü basbayağı acıklıydı.
Elinde böyle oyuncular var, sen güldürmek için Yıldo'dan, Çiğdem Tunç'tan medet umuyorsun, daha neler artık..."

*"Komedi zeka işidir, seyircinin de en az senin kadar akıllı olduğu düşünülerek yapılmalıdır.
Aksi halde maalesef lise müsameresinin ötesine geçemez işte..."