Biz de mi Medya Okur Yazarlığı dersi almalıyız?

Atakan, köşesinde ilginç bir öneri getirdi ve resmi at gözlüğüyle görmek için bizim de bazı yazarlar gibi bu tedrisattan geçmiş olmamız mı gerekir?

GAZETECİLER.COM - Akşam gazetesinin bilişim konusundaki uzman ismi Yurtsan Atakan, bugün köşesinde çarpıcı bir yazı kaleme aldı ve Hükümetin internet konusundaki yaklaşımının, Başbakan Erdoğan'ın Arap Baharı gezisi sırasında yaptığı yeni laiklik tanımlaması üzerinden yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

"...liberal ve demokrat olma iddiasındaki AK Parti'nin şu icraatları liberal ve demokrat bir devlet anlayışıyla ne kadar uyuşuyor?" diye soran Yurtsan Atakan köşesinde şunları yazdı:

"Liberal demokrat bir devlet İnternet'i neden merkezi olarak sansürlemek ister? Resmi ahlak anlayışına dayalı yasak listeleri yapıp, bunlara çocuk ve aile paketleri adı vermek demokratlıkla ne kadar bağdaşır?

Meclisteki halkın vekillerinin hangi İnternet sitesine girmesinin sakıncalı olacağına karar verip sansür uygulamak hangi demokratik hükümetin görevidir?


Okullarda 'Din ve Ahlak Kültürü' kisvesi altında İslam dini eğitimini herkese mecburi kılmak hangi demokratik laiklik anlayışının ürünü olabilir?


Medya Okur Yazarlığı diye bir ders icat edip, her çocuğa medyaya bakacakları resmi at gözlüğü sunmayı demokratik zihniyet olarak görmek ve övmek için bizim de bazı yazarlar gibi bu tedrisattan geçmiş olmamız mı gerekir?

Kısacası Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Afrika ülkeleri ziyaretlerinde yeni laiklik tanımını ortaya atmış olması çok olumlu bir gelişme."
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor