Birand'dan yandaşlara 'kullanılmayın' uyarısı

Birand, meslektaşlarını uyardığı yazısında 'partiler yandaşlarını kullanır ve sonra sırtlarını dönerler' diyerek olası geleceğe dikkat çekmiş:

GAZETECİLER.COM
Mehmet Ali Birand medyadaki darbe taraftarı geleneğe yönelttiği eleştirilerden sonra bugün de parti yandaşlığını hedef almış. Hem hükümetin hem de muhalafetin medya içinde yandaşlara sahip olduğunu hatırlatan Birand adeta 'olur da bu kadar olmaz ki' demiş.

Birand, meslektaşlarını uyardığı yazısında 'partiler yandaşlarını kullanır ve sonra sırtlarını dönerler' diyerek olası geleceğe dikkat çekmiş:

"Bilmem dikkatinizi çekiyor mu, son dönemlerde gazetecilerin önemli bir bölümü, gerçek mesleklerini unuttular ve sanki bir partinin sözcüsüymüş gibi konuşuyor, körü körüne yandaşlık yapıyorlar. Bu hastalık sadece bir kesime aitte değil. Her iki cephede de aynı örnekleri görebiliyorsunuz.

Geçenlerde bir TV kanalında, medyamızın önde gelen isimlerinden biri konuşuyor ve genel durumu değerlendiriyordu. Önce pek anlamadım, ancak dikkat edince, konuşanın bir gazeteci değil, bir siyasi partisözcüsüymüş gibi cümleler kurduğunu anladım. Kulaklarımı açtım ve duyduklarıma inanamadım.
 
İktidar partisini ve Başbakan’ı öylesine sert, öylesine aşağılayıcı şekilde eleştiriyordu ki, şaşırmamakimkansızdı. Bir gazetecinin eleştiride bulunması son derece doğaldır, ancak diliniz amacını aşar ve hakaretevaracak kelimeler kullanmaya başlarsanız, işin rengi değişir. Gazeteci değerlendirme yapar, fikrini söyleyebilir,ancak bir “taraf” olmamaya dikkat eder. Hiç değilse her iki tarafı da ele alır.
 
Meslekdaşımı dinledikçe, kendi kendime “Kardeşim sen gazeteci misin, yoksa politikacı mısın?” dedim.
 
Bir başka kanala geçtim, bir de ne göreyim...
 
Muhalefeti yerden yere vuran bir başka meslekdaşım, iktidarın sözcüsü gibi konuşuyor. İktidar liderine toz kondurmuyor. Ters bir soru gelirse, hemen tepki gösteriyor, Başbakanını koruyor.
 
Bir başka kanalda, Kürtler yerden yere vuruluyor.
 
Konuşan gazeteci arkadaşın bazı yazılarını hatırladım. İktidar partisinin “Demokratik Açılım”ı sırasında Kürtleriyere göğe sığdıramıyordu.
 
Bir de gazeteleri açıp manşetlere, haberlere bakın.
 
Orada da farklı bir manzarayla karşılaşmayacaksınız.
 
Hangi gazete kimi destekliyorsa, dibine kadar o partinin emrindeymiş gibi davranıyor. Haber başlıklarıdüşmanca hazırlanıyor. Kimse kimseyi aldatmasın, herkes  yandaş gibi davranıyor. Mesleğimizi elimizden kaçırdığımızın farkında değiliz.
 
Üstelik hiçbirimiz, desteklediğimiz partilere de yaranamıyoruz. Zaten yaranılmaz. Partiler yandaşlarını kullanır ve sonra sırtlarını dönerler.
 
Güzelim mesleğimize yazık ediyoruz."

Yazının tamamı için
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor