Birand'dan bomba açıklamalar

Mehmet Ali Birand, Hanefi Avcı'dan neden şikayetçi olmadı? Kayıtlarda ne vardı? Birand iddiaları cevaplarken, çarpıcı açıklamalar yaptı...

GAZETECİLER.COM
Mehmet Ali Birand, Posta gazetesindeki köşesinde günün en çarpıcı yazılarından biriyle dikkat çekiyor. Usta gazeteci, Hanefi Avcı'dan neden şikayetçi olmadığını anlatırken, Fatih Altaylı'ya da cevap vermiş.

Birand, Hanefi Avcı'nın evinde gizli dinleme kayıtları bulunmasıyla savcılığa giderek 'mağdur' sıfatıyla  ifade vermiş ancak Avcı'dan şikayetçi olmamıştı. Aynı şekilde ifade veren Fatih Altaylı ise hem şikayetçi olmuş hem de “M. Ali Birand’ın neden şikayetçi olmadığını anlamadım. Şimdi şikayetçi olunmayacak ta ne zaman olunacak?” demişti. Yanısıra, Birand'ın şikayetçi olmayışı ilginç bazı iddialara da sebep olmuştu.

Bütün iddialara çarpıcı yanıtlar veren Birand söze şöyle başlıyor:

"Herkes, Hanefi Avcı’nın evinde çıktığı ileri sürülen ses bantları konusunda neden şikayetçi olmadığımı merak ediyor. Twitter’de olsun, Facebook’ta olsun soru yağmuruna tutuluyorum. Bana bantlar dinletildi ve bir soru soruldu. Bu soruya da başka türlü yanıt veremezdim. Bakın o soru neydi...

Şimdi cennet vatanın son gündem maddesi, Hanefi Avcı’nın çalışma odasından çıktığı ileri sürülen ses bantları. Bu bantlarda sesi duyulan gazeteciler mağdur sıfatıyla ifade veriyorlar.
 
İlk çağırılanlardan biri de bendim .
 
Savcı’ya “şikayetçi olmadığımı” söyledim.
 
Ne garip bir dünyada yaşıyoruz.
 
Twitter’de, Facebook’da ve okurlarımın bir bölümü “Neden şikayetçi olmadın?” sorusunu sormaya başladılar. Sanki, bana ait bantlarda suç unsuru varmış da, onun ortaya çıkmaması için şikayet etmemişim gibi bir izlenim yaygınlaşıverdi.
 
Hanefi Avcı’ya yönelik linç kampanyasına ters düştüğümden dolayı olacak, garip garip tepkilerle karşılaşıyorum. Bunlardan biri de, Fatih Altaylı’dan geldi. Aynı şekilde davet edilmiş, bantları dinletilmiş ve o şikayetçi olmuş. Olabilir, kendi bileceği bir iş. Ancak, orada durmayıp, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, bana da bodoslamış. “M.Ali Birand’ın neden şikayetçi olmadığını anlamadım. Şimdi şikayetçi olunmayacak ta ne zaman olunacak?” demiş.  “Bana ne, M. Ali’ye sorun “ diyeceğine, o da bir komplo havası vermiş. Gereksiz bir polemiğin tohumunu atmış..."

Birand, Altaylı'ya verdiği cevabın yanısıra önemli açıklamalarda bulunmuş. Birand'ın yazısından

HANEFİ AVCI , BANA ŞANTAJ YAPMADI Kİ...

DEVLET BENİ YOK ETMEYE ÇALIŞTI, BEN BUNDAN ŞİKAYETÇİYİM


BAKALIM BU BANTLARI KİM NASIL SIZDIRACAK?

Yazının tamamını okumak için