Birand yine editörün azizliğine uğradı

Birand'ın yazısına editör eli değdi. Daha önce yazısında kendisi not unutan Birand bu kez hurriyet.com.tr'nin azizliğine uğradı. Nasıl mı?

Mehmet Ali Birand'ın yazısına editör eli değdi. Daha önce yazısında kendisi not unutan Birand bu kez hurriyet.com.tr'nin azizliğine uğradı. Nasıl mı?

Birand'ın Posya Gazetesinde yazdığı yazısı ayrıca Milliyet, Hürriyet ve Posta internet sitelerinde de yayınlanıyor. Ancak bugün hurriyet.com.tr'de çıkan yazısı bir editör notuyla çıktı.

Mehmet Ali Birand daha öncede köşe yazısında, "AÇIKLAMASINI SÜLEYMAN YAZACAK.. EĞER AĞIR İSE ÇIKARILACAK" cümlesi notu unutup kafaları karıştırmıştı.

İşte o yazı...

HACI ŞAKİR KONAĞI

Sevgililer Günü aynı zamanda arkadaşım Emekli Büyükelçi Murat Sungar'ın da doğum günü. Bir taşla iki kuş vurmak amacıyla İstanbul'dan bir grup arkadaş, Ankara'dan onlar, orta yerde buluşalım, haftasonu geçirelim istedik. Araştırdık, soruşturduk, Mudurnu'da Hacı Şakirler Konağı'nda karar kıldık.

İyi ki girmişiz.

İstanbullu genç bir işadamına ait olan ve eski Turban'cı Mehmet Cantürk'ün işlettiği bu 6 odalı pansiyon 155 yıllık. Birde Yeniceşıhlar köyünde dağ evleri var. Cumartesi sizi öğle vakti dağ evlerinde ızgaralarla ağırlıyorlar. Akşam yemeği ve sabah kahvaltısı otelde. Yöresel yemekler nefis, tereyağ ki artık yemiyoruz! cennetlik..

Mudurnu'da birde tarihi hamam var, onun da keyfine vardık. Zaten Mudurnu, kendi deyimleriyle "eski Safranbolu". Konaklar yavaş yavaş restore ediliyor .

İstanbul'dan Mudurnu'ya Akyazı üzerinden gittik. Göynük üzerinden döndük. Oraya da bayıldık. Manzara, hele ilkbaharda enfes. Yollar daha yapılıyor. Göynük tarafı biraz meşakkatli, ama bitince harika olacak.

İşte o editörün unuttuğu not;

MEHMET ALİ BİRAND—CUMA

GÖNDERİLEN GRUP RESİM ALTI.. resmin altına isimler de yazılacak

Mehmet Ali Birand/hurriyet.com.tr'den alınmıştır.