Birand ve Cengiz Çandar'a tavsiye!

Mehmet Ali Birand ve Cengiz Çandar'a, Cüneyt Özdemir tavsiyesi: "Eski dostlardan kurtulmak bazen insana siyaseten de iyi gelir!"

Cüneyt Özdemir bugün parmaklarını hem Mehmet Ali Birand'a hem de Cengiz Çandar'a bir tavsiye için çalıştırdı.. Çandar'a ve Birand'a, "Celal Talabani ile arkadaşlıklarını bir kez daha gözden geçirmelerinde fayda var." diyen Cüneyt Özdemir, "Biliyorum her ikisi de yıllara dayanan karşılıklı bir gazeteci devlet adamı ilişkisi içindeler ama görünen o ki yıllardır bu adamın yalanlarını onlar ciddiye alıp yazmaktan bıkmadılarsa da artık biz okumaktan bıktık." diye ekledi..

Cüneyt Özdemir bunun gerekçelerini ise birbir anlattı... 

- (...) Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin son Türkiye ziyaretinde  dostlar ile ropörtaj yapılıyor ve ardından Talabani'nin malum PKK ile ilgili sözleri gündeme bomba olarak düşüveriyor.

"PKK SİLAH BIRAKSIN!"

Celal Talabani'yi yıllardır yakından takip ettiğim için bütün Türkiye kamuoyu bu sevinçli habere el çırparken ben ne yapıyorum dersiniz?

beşN birK programında o akşam yayınlanan bölümünde bu sözlerinden ilham alıp Talabani'nin son 10 yılda PKK ile ilgili haberlerinden yola çıkıp bir haber hazırlıyorum. Haberin başlığı aynen şöyle;

'TALABANİ'NİN PKK YALANLARI'

Aşağıda tam metnini okuyabileceğiniz sadece Talabani'nin demeçlerine yer verdiğim bir haber. Haber bitince de ekranda diyorum ki "Pkk meselesi ile ilgili eğer Türkiye bir hamle yapacaksa kendi bildiği ve inandığı yolda yapmalıdır. Talabani'nin yalanlarına güvenip onun ipine sarılırsa durum son 10 yılda olduğundan farksız olmaz."

Aynı yorumda isim vermeden Mehmet Ali Birand'ın ve Çengiz Çandar'ın Talabani konusundaki yaklaşımını da eleştiriyorum.

Cengiz Çandar ile bir ahbaplığımız yoktur ama benim gazeteciliğine saygım vardır. Bildiğiniz gibi Mehmet Ali Birand benim bu sözleri sarf ettiğim ve kendisini eleştirdiğim CNNTÜRK kanalının Genel Yayın Yönetmeni benim de sevdiğim bir abimdir. Ama bu aynı konularda illaha da aynı düşüneceğimiz anlamına gelmiyor. Ayrıca Birand'ı yakından tanıdığım için bizden fikirlerine  'biat' etmemizi deği objektif gazetecilik beklediğini de biliyorum.

Bu yayın  bittikten 10 dakika sonra Birand aradı. Önce yayında ele almadığım ama rakip kanalda Can Dündar'ın büyüterek ele aldığı 'Cumhurbaşkanı Kürdistan dedi demedi' tartışmasını büyütmediğim için eleştirdi. Kendisine bu tartışmayı o kadar önemli bulmadığımı ve Güneydoğuda barışın, affın konuşulduğu bir dönemde siyasetçileri kelimelerle köşeye sıkıştırmanın ve bu haberi büyütmenin de doğru bir tavır olmadığını söyledim.

Şöyle bir sessizlik oldu...'Haklı olabilirsin...'dedi.

Sonra mesele asıl konuya geldi. "Keşke, bizim cumhurbaşkanımıza gösterdiğin inceliği Irak Cumhurbaşkanı Talabani için de gösterseydin" dedi. "Neden sizce Talabani'nin yalan söylediği yalan mı?" dedim.  O ise herzamanki diplomat tavrı ile "yalan olmayabilir ama en azından Talabani'nin doğruları yanlışları şeklinde verebelirdin" dedi.

Bu seferde ben kendisine hak verdim. Telefonu kapattık.

Aradan geçti 10 gün.

Celal Talabani dün çıktı ve dedi ki "Ben PKK'ya silah bırakın demedim."

Ben şaşırmadım ama Birand acaba bizim cumhurbaşkanına gösterdiği Kürdistan dedi demedi polemiğini Talabaniye silah bırakın dedi mi demedi mi şeklinde gösterecek mi diye de merak ediyorum.

Dün bu haberi duyuran kimi internet siteleri "Ortadoğunun Fahişesi Ağız Değiştirdi" diye vermişti. Ben o kadar ileri gitmeyeceğim. Mal ortada. Talabani doğuştan bir yalancı ve siyasi bir dönek. Bu saatten sonra ne ben ne Birand ne de Çandar bu adamı değiştiremez.

o zaman acaba en azından Birand ve Çandar bu 'dost'larını bir kez daha gözden geçiremezler mi? Daha ne kadar bu adamın yalanlarına kanacaklar. Kendileri kansa neyse bu adamın her söylediğini yıllardır bize müjdeli bir haber gibi taşıyorlar. Olan Türk ve Kürt kamuoyuna oluyor.

Ben Birand'ın bir kardeşi olarak içten bir tavsiyede bulunmak isterim. Bazen eski dostları değiştirmek iyidir.Hele de sizi siyasi emellerinde paravan olarak kullanıyorlarsa ortada zaten dostlukta ya yoktur ya da bitmiştir.

Eski dostlardan kurtulmak bazen insana siyaseten de iyi gelir!

Ferahlık getirir...