Birand ve Ayşenur niye Fethullah diyor?

Bu eleştiri tahmin edeceğiniz bir adresten geliyor: Ekrem Dumanlı'dan...

GAZETECİLER.COM - 70 yaşında...
Toplumda önemli bir kesimin saygı ve sevgisini kazanmış...
Bir kanaat önderi...
Böyle birine adıyla hitap edip "Fetullah" demek doğru mu?

Mehmet Ali Birand ile Ayşenur Arslan böyle diyormuş...
Eleştiri tahmin edeceğiniz bir adresten geliyor.
Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'dan...

Medya Mahallesi'ndeki Mehmet Ali Birand ile Ayşenur Arslan'ın "Gülen kasetleri üzerine" girdikleri atışmayı hatırlatıyor...
Diyor ki:

"Ayşenur Hanım, vaziyeti kurtarmak istiyor ama nafile. Az daha ısrar etse Birand, o montajlanmış kasetleri o kanala getiren Kemal Yavuz'dan başlayıp kaset operasyonunun ayrıntısına da girecek belki..."

FETULLAH DENİR Mİ?

Ekrem Dumanlı'nın yazısındaki asıl dikkat çeken bölüm sonda.
Birand ile Arslan'ın kaset olayını konuşurken hocadan "Fethullah" diye ismiyle söz etmelerine bozulmuş.

Şöyle diyor:

"Hem Birand hem Arslan ısrarla 'Fetullah' diye hitap ediyorlar. İnsanlar, diğer insanlar hakkında böyle ismiyle mi hitap ediyor o kanallarda hep? Nezaket kurallarının çerçevesi mi bu; yoksa herkese sayın demeyi asgari nezaket kuralı sayan kişiler, toplumun önemli bir kesimi tarafından saygı ve sevgiyle karşılanan ve 70 küsur yaşında olan bir kanaat önderi söz konusu olduğunda mı bu kadar üzücü davranabiliyor? Asgari nezaket! Çok mu zor bilemiyorum..."

ONLAR YAPTI BİZ YAPMAYALIM

Ekrem Dumanlı'nın yazısı uzun... The Economist olayını da değerlendiriyor, geçen hafta attıkları olay manşeti de... Ama bizim ilgimizi çeken Alper Görmüş'ün 'iktidar (yeni) medyasına yaptığı eleştirilerle ilgili kısım oldu.

Görmüş, merkez medyanın yarattığı mağduriyetleri hatırlatıp, yeni medyanının bu hataya düşmemesi tavsiyesinde bulunmuştu.

Ekrem Dumanlı, Görmüş'e hak veriyor... Diyor ki:

"Başkaları onlarca yıldır tek taraflı yayınlar yaparak gerçeği çarpıtmış, tek yanlı bilgilerle toplumu manipüle etmiş vs. olabilir. Ancak her aldığı nefesin öbür âlemde hesabını vereceğine inanan insanların çok daha dikkatli, çok daha titiz olması gerekiyor. Herkesin, özellikle de uzunca bir zaman haksızlığa maruz kalmış kitlelerin, daha duyarlı gazetecilik yapması bir fedakârlık değil, mukaddes bir vazifedir."

Yazının devamı için

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor