Birand, Özdemir İnce'yi topa tuttu!

Esas işi şair, yazar veya öğretim üyesi olan bazı kişilerin, dış politika yorumculuğuna soyunmalarına bayılırım....

Hürriyet gazetesi yazarı Özdemir İnce "Birand bu sefer de yanılıyor" dedi. İnce'ye Mehmet Ali Birand'tan cevap gecikmedi... "Vah Özdemir İnce Vah..." başlıklı yazısında Birand, İnce dış politikadan ne anlar diye sordu....

(...)Benim Sayın İnce'yi küçümsemem söz konusu olamaz. Ayrıca hiçbir görüşü küçümsemem. Küçümsemek akılsızlara özgü bir niteliktir. Ancak, Sayın İnce'nin zerre k adar dış politikadan anlamadığı görüşümde ısrarlıyım ve bu yazısı da onun tam kanıtı.

           
Sayın İnce, dış politikayı statik, değişmezleri olmayan bir kavram olarak görüyor. Daha da kötüsü, bir projeyi desteklemeyi, onu körü körüne ve sonuna kadar desteklemek gibi görüyor. Ben hala, Türkiye'nin gerçek kurtuluşunu ne AKP politikalarında, ne Askeri müdahalelerde görüyorum. Eğer Türkiye, demokrat, liberal, zengin ve temel özgürlüklere saygı duyulan bir ülke olacaksa, bunun ancak AB'ye tam üyelikle gerçekleşebileceğine inanıyorum.
           
Ancak bu inancım, AB'nin kimi abuk sabuk politikalarını, yanlışlarını eleştirmemek anlamına gelmez. AB projesini desteklerim, ancak hatalarını yüzlerine vururum.
           
Sayın İnce, her şeyi çok önceden gördüğü ve gerçek bir dünyada değil de, kendi yarattığı bir başka dünyada yaşadığından dolayı, birçok konuya farklı bakıyor.
           
Bu da tabii onun tabii hakkı.
           
Yeter ki, ne demek istediğini biraz daha nüanslı anlatabilse, bizler de yararlanacağız