'Bırakın laf kalabalığını vur emrini kim verdi?'

Wall Street Journal'ın haberiyle raftan inen Uludere tartışmasına Birand'dan çarpıcı yorumlar... Beyler bırakın laf kalabalığını, vur emrini kim verdi?

GAZETECİLER.COM
Wall Street Journal'ın tozu dumana katan iddiasıyla gündemde yer bulan Uludere katliamı Kanal D ana haber bülteninde de geniş yer buldu. Konuyu canlı yayında yorumlayan M. Ali Birand olayın istihbarat ve lobi oyunlarıyla değil "vur emrini kim verdi?" sorusu üzerinden yapılması gerektiğini vurguladı.

Hükümetin Uludere sonrası özür dilemekten kaçınması ve sorumluların hala ortaya çıkarılmamış olması nedeniyle hükümeti eleştiren Birand çarpıcı mesajlar verdi:

"Bu konuda sizinle biraz dertleşmek istiyorum. Farkındasınız değil mi bol bir tartışma yapıyoruz. İlk görüntü ha ABD uçaklarından gelmiş ha Türk uçaklarından gelmiş. Kuzum ne farkeder? Hiç bir şey farketmez. Önemli olan kimden gelmiş olursa olsun bu görüntülere dayanarak 34 kişinin hayatını kaybetmesidir. Yani kim bu görüntülere baktı ve 'evet bunlar kaçakçı değil PKK'lıdır' dedi ve kim vur emrini verdi. Bu konu o kadar çok uzadı ki sanki ciddi bir istihbarat hatası yapıldı ve bu hayatı ya bulunamıyor ya da bulunmak istemiyor gibi bir izlenim doğuyor. Tam 4,5 aydır sürüyor bu inceleme. Beyler bırakın laf kalabalığını 34 kişinin ölümüne sebep olan sorumluları bulun ve hatanızı kabül edip özür dileyin. Nokta."