Bir Taraf yazarı daha oyunu açıkladı!

Taraf yazarları seçimlerde verecekleri oyların rengini açıklamayı sürdürüyor. Bugün de Markar Eseyan hangi partiye oy vereceğini açıkladı...

GAZETECİLER.COM - Taraf başyazarı Ahmet Altan'ın köşesinde AK Parti'ye oy vermeyeceğini yazmasının ardından gazetesinin yazarları da seçimlerde oylarının rengini açıklamaya başladı.

Dün Rasim Ozan Kütahyalı, Başyazarının görüşlerini eleştirip AK Parti'ye oy verilmesi gerektiğini yazarken, Roni Margulies ve Mithat Sancar ise köşelerinde BDP'nin desteklediği bağımsız adayları destekleme gerekçelerini .

Bugün köşesinde oyunun rengini açıklayan bir diğer isim de AK Parti'ye
oy vereceğim, çünkü...
başlıklı bir yazı kaleme alan Taraf gazetesi Yayın Koordinatörü  Markar Eseyan oldu.

BUGÜNE KADAR KİME OY VERDİĞİNİ YAZDI

Eseyan, "ben özellikle siyaset yorumu yapan ve toplum önünde olan yazarların ve hatta gazetelerin tercih ve tercihsizliğini nedenleriyle paylaşması gerektiğini düşünürüm" dedi ve bugüne kadar verdiği oyları, bu seçimde vereceği oyun rengiyle beraber açıkladı:

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Baskın Oran'a oy vermiştim. Yerel seçimlerde AK Parti'ye, referandumda ise Evet'e mührümü basmıştım.
Bu pazar günü ise, oyumu yine AK Parti'ye atacağım.
Beni AK Partili olmakla suçlayan mailler ve tvveetler alıyorum bazen. Sanki AK Parti'ye oy vermek veya onu desteklemek bir günahmış gibi.

(...)Bu benim şahsi tercihim ve gayet isabetli olduğunu düşünüyorum. Bunu açıklayarak elimi taşın altına sokma sorumluluğu da hissediyorum.
Bu ülkenin yeniden kâbus günlerine dönmemesi için AK Parti'nin, siyaset temizlenene, AK Parti'ye özgürlükçü rakipler çıkana kadar bir süre daha yönetmesi gerektiğini düşünüyorum. 12 Eylül, Susurluk, 28 Şubat, 27 Nisan'a dair adalet ümidinin nereden kaynaklandığını görmezden gelemem.

Bu sürecin yarıda kesilmemesine ve Ergenekon tarafından hazırlanan CHP-MHP koalisyonuna karşı kendi bir oyumca önlem almadan bu seçimi geçiştirirsem, ileride kendimi affedemem.


AK Parti'ye oy vereceğim, çünkü dört sene sonra ondan hesap sorabilirim. Ama parti görünümü verilmiş vesayet payandaları karşısında yapabilecek bir şeyim yok. Sizin var mı?

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor